17/01/24

L’Ajuntament d’Olesa es reuneix amb les farmàcies del municipi

El regidor de Salut Pública, Marc Serradó, ha explicat que l’objectiu de la trobada, celebrada aquest dimarts, va ser recollir les reclamacions i impressions dels professionals de salut de les farmàcies del municipi; repassar les campanyes que s’estan impulsant des del Departament de Salut Pública i establir noves reunions cada sis mesos.

Image
L’Ajuntament d’Olesa es reuneix amb les farmàcies del municipi

Aquesta és la primera reunió que se celebra entre l’Ajuntament i responsables de les farmàcies olesanes. Una trobada que pel regidor de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, Marc Serradó, “era important perquè les farmàcies són agents de salut del municipi i espais molt concorreguts per la ciutadania”. Amb la seva presència a diferents barris d’Olesa, les farmàcies es converteixen en punts de referència per entendre les necessitats i preocupacions de la ciutadania en relació amb els serveis sanitaris.

L’objectiu de la reunió va ser fomentar la col·laboració i la comunicació conjunta per millorar els serveis de salut pública del municipi. Durant la trobada, es van posar sobre la taula temes com l’atenció rebuda al Centre d’Atenció Primària d’Olesa, amb especial atenció a la prescripció de receptes i la renovació de la medicació.

Audio file

Més enllà de recollir les impressions i reclamacions dels professionals de la salut, es va fer un repàs de les campanyes de salut pública que impulsa l’Ajuntament. Tot i que actualment les farmàcies participen en projectes com “Olesa a l’aguait”, amb la detecció de casos de vulnerabilitat i aïllament social, es va acordar integrar les farmàcies de manera més activa en aquestes campanyes, reconeixent-les com a agents clau per difondre polítiques públiques i realitzar accions de promoció de la salut.

Audio file

A partir d’ara, la voluntat de l’Ajuntament és continuar organitzant  reunions periòdiques cada sis mesos amb les farmàcies per establir una línia de comunicació oberta i de seguiment dels serveis de salut al municipi.