13/05/21

L'Ajuntament d'Olesa explica als veïns del Poble Sec les actuacions urbanístiques als seus barris

L’Auditori de la Casa de Cultura va acollir aquest dijous al vespre l’acte d'Urbanisme per barris: Poble Sec, organitzat conjuntament amb l'associació de veïns, i al qual es va convidar totes les persones que hi viuen per recollir les seves propostes i suggeriments.

Image
Intervenció de l'Alcalde i Regidor d'Urbanisme Miquel riera en l'acte informatiu sobre projecte urbanístic al barri de poble sec

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat continua amb el cicle d’actes informatius adreçats als diferents barris del municipi amb l’objectiu de detallar als seus veïns i veïnes quins plans o projectes urbanístics afecten cada zona. Després que dilluns es fes la sessió al barri dels Closos i dimecres al Nucli Antic i Collet de Sant  Joan, aquest dijous a la tarda l'Auditori de la Casa de Cultura va acollir la sessió informativa “Urbanisme per barris: Poble Sec”, on va intervenir l'alcalde d'Olesa i regidor de planejament urbanístic, Miquel Riera.

Riera va començar l’acte explicant l'objectiu de la sessió informativa que "permet apropar el POUM, els diferents projectes urbanístics i fer-ho en grups petits com a conseqüència de la situació sanitària de la pandèmia i la necessitat d'establir aforaments reduïts". Riera va incidir en explicar la utilitat del planejament urbanístic, resumint com ha estat el creixement d’Olesa en els darrers cent anys i explicant la funció del POUM i les decisions urbanístiques més importants pel barri i pel municipi. 

L’alcalde i regidor d’Urbanisme va explicar el nou Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), que té com a gran objectiu solucionar els problemes urbanístics i de planejament i manca d’equipaments i zones verdes que comporta el actual Pla vigent, el Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) aprovat el 1993, i que ha quedat completament obsolet.

Més enllà del planejament, Riera també va parlar d’altres projectes que afecten el municipi com és el Pla Territorial Metropolità, les Zones de Protecció de la zona fluvial del riu Llobregat i del Parc Natural del Montserrat; o el Pla Director Urbanístic d’Infraestructures de la ròtula Martorell-Abrera. L’alcalde també va enumerar els projectes de millora al municipi i que tindran incidència al Poble Sec, com per exemple el projecte Voltem, que contempla diferents itineraris per fer rutes a peu on es posa en valor indrets del barri. Una altra de les actuacions concretes que Riera va anunciar que es tiraria endavant de seguida que s'aconsegueixin els recursos econòmics, és la construcció d'una rotonda al carrer Pintor Fortuny amb la cruïlla  de la carretera de Terrassa.  A més a més, Riera va fer esment d'un projecte de construcció d'un Bike Park en una zona catalogada com a zona verda entre la deixalleria i la carretera de Les Carpes i que l'està impulsant la Unió Ciclista Olesana. 

Al torn de preguntes del públic, alguns veïns es van mostrar preocupats per l'entrada de camions de grans dimensions per la carretera de Terrassa, fet que amb la prohibició d'entrada al nucli urbà inclosa a la nova ordenança s'està intentant solucionar, tal i com va explicar l'alcalde. Un altra pregunta es va encaminar a si es faran horts municipals a la zona de Vilapou i també sobre quin serà el futur dels pisos inacabats de l'illa Dalmases.