23/10/23

L'Ajuntament d'Olesa es reuneix amb la Diputació de Barcelona per tractar sobre el finançament de l'ampliació de la biblioteca

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat s’ha reunit amb la Diputació de Barcelona, de qui depèn la Xarxa de Biblioteques Municipals, per a tractar del finançament del projecte d’ampliació de l’edifici de la Biblioteca Santa Oliva.

Image
Reunió amb Diputació de Barcelona pel finançament de les obres d'ampliació de la biblioteca

L’Alcalde, Jordi Parent, i el regidor d’Urbanisme i Espai Públic, Marc Serradó, han tingut una trobada amb el director del Gabinet de la Presidència de Diputació, Daniel Fernández; i la Coordinadora de Cooperació i Assistència Local, Marina Espinosa.

Amb Diputació no només es tracta sobre el finançament de les obres i del mobiliari sinó també de redistribució d’horaris “volem ampliar l’horari d’atenció de la biblioteca i que estigui oberta els màxims dies possibles i que sigui un referent del municipi i també de la zona” ha explicat l’Alcalde, Jordi Parent.

Audio file

El cost total del projecte executiu, de la direcció facultativa i del mobiliari és de 4,5 milions d’euros, i, restada la subvenció que es va rebre dels fons europeus de 1,8 milions euros, quedaven pendents 2,7 milions d’euros. El Ple ordinari del setembre ja va aprovar inicialment una modificació d’un crèdit per un import de 2,7 milions d’euros per a aquest projecte. 

Audio file

La previsió és que les obres comencin aquest desembre. El projecte d’ampliació de la biblioteca Santa Oliva es va iniciar el 2015, arran un estudi que posava de manifest que l'equipament havia quedat petit, tant pel nombre d’usuaris que atén diàriament, com per les dimensions que n'hauria de tenir per un municipi de prop de 25.000 habitants. 

Ja al 2017, la Diputació de Barcelona va fer la proposta d’una nova biblioteca amb una superfície de 1.700 metres quadrats útils per donar resposta a les necessitats del municipi. L’actual té al voltant de 800 metres quadrats.