03/04/24

Engega el taller de costura reial per renovar el vestuari dels Reis de l'Orient

L’Ajuntament d’Olesa i l’Escola Municipal d’Arts i Oficis engega aquesta setmana el taller de costura reial. Un curs gratuït adreçar a tothom que vulgui participar en el disseny i confecció del vestuari dels Reis de l’Orient i la seva comitiva.

Image
Taller de costura reial

És un taller gratuït que es fa a l'Escola Municipal d'Arts i Oficis i només cal saber cosir a màquina.

El director de l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, Joan Jorquera, ha explicat que “la idea d’organitzar aquest taller va sorgir arran d’una carta molt especial que vam rebre de l’Orient demanant renovar el vestuari reial. Volem oferir a tothom qui vulgui participar en aquest projecte tan màgic la possibilitat d’aportar propostes i refer les vestimentes dels reis i els seus patges”.

Audio file

Des de l’Ajuntament d’Olesa animen a tothom a participar-hi en aquest curs gratuït. “Ja estem preparant la Cavalcada 2025, s’estan fent les carrosses reials, i volem donar la possibilitat a tothom de sumar-se a aquest projecte. Des del departament de Festes volem que la festa sigui el més participatiu possible per això ha engegat la Comissió Ciutadana de Reis i animo a la gent per a que es faci seva la festa de la cavalcada, que aporti idees en el vestuari i alhora que aprengui costura” ha explicat el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa, Ferran Cerdeira.

Audio file

Eulàlia Casanovas, dissenyadora i cosidora, serà la persona que impartirà el curs. Ella ja va elaborar els vestits reials fa més de 10 anys “ara ja toca renovar-los i volem gent que aporti moltes idees i sobretot il·lusió. Es faran grups de 10 persones i, a part de ganes, per participar-hi només cal saber cosir a màquina ”. 

Audio file

El taller es fa els dimecres a la tarda, de 18 h a 21 h, des d’aquest mes d’abril a juny i de setembre a desembre. Les persones interessades s’han d’inscriure a l’Escola Municipal d’Arts i Oficis, presencialment o bé a través del web.