18/10/24

Olesa commemora el Dia Internacional contra el Càncer de Mama i l'entitat Ariadna organitza el seu festival solidari

Com cada any, l’Associació Ariadna organitza el festival “Lluitant es pot vèncer”, que enguany arriba a la 19a edició. 

Image
Façana de l'Ajuntament el Dia Internacional contra el Càncer de Mama

Llaç rosa a la façana de l'Ajuntament amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama 

Cada 19 d’octubre es commemora el Dia mundial contra el càncer de mama, una data destinada a conscienciar de la importància de tenir un diagnòstic precoç sobre aquesta malaltia, que és el tumor més freqüent entre les dones d'arreu del món. Enguany, destaquen les activitats organitzades per l'entitat Ariadna, que des de fa anys treballa per donar visibilitat a la lluita contra les malalties relacionades amb aquest càncer i treballa tot l'any per donar suport a les persones afectades i a les seves famílies.

Els actes han començat aquest divendres, 18 d’octubre, amb una taula informativa de l’entitat al Mercat Municipal. Un punt de trobada per informar-se sobre totes les activitats que organitza Ariadna i on també s’han pogut adquirir entrades pel festival del dissabte.

El festival anual "Lluitant es pot vèncer", que es celebrarà el dissabte 21 d'octubre a les 18.30 h al Teatre de La Passió, enguany arriba a la seva dinovena edició. L’entrada general té un cost de 10 euros per a les persones adultes i de 5 euros per als infants.

La presidenta d’Ariadna, Carme Jorba, ha explicat que l’objectiu és recaptar fons, ja sigui per la investigació o per la compra de material oncològic. Jorba ha recordat que darrerament els beneficis del festival s’han dedicat a la compra de butaques per quimioteràpia a l’Hospital de Martorell. 

Audio file

Aquest festival no només busca oferir entreteniment, sinó que també serveix com a punt de trobada i col·laboració entre la comunitat i les entitats que lluiten contra el càncer de mama. Amb aquest motiu, just abans de la mitja part, l'associació farà la lectura del manifest de la Federació Espanyola del Càncer de Mama, adjunt en aquesta notícia. 

Per la commemoració del Dia mundial del càncer de mama, a més del Festival “Lluitant es pot vèncer”, Ariadna també cantarà el tema "Resistiré", a la Plaça Catalunya, el dissabte al migdia. 

Ariadna va néixer a Olesa de Montserrat fa 27 anys amb l’objectiu d’oferir suport emocional i acompanyament a les afectades pel càncer de mama. També organitza activitats per visibilitzar la malaltia i les conseqüències que té al municipi. 

La presidenta de l’entitat ha destacat que des d’Ariadna hi ha serveis com psicologia i fisioteràpia especialitzades i també activitats diverses així com tota la part d’acompanyament i de suport mutu que també es treballa. Carme Jorba ha destacat la importància de mantenir-se actiu i envoltat de persones que t’entenen perquè han passat per situacions similars.

Audio file

Jorba destaca la necessitat de renovació a l'associació, i fa una crida a les noves generacions per continuar amb la tasca de l'entitat, ja que moltes sòcies actuals són grans i és essencial assegurar el futur de l'associació, que compta amb més de 200 sòcies.

Per a més informació sobre les activitats d'Ariadna i com poder col·laborar, es pot visitar la seva seu al carrer del Metge Carrera, 80, entresol 3ª, cada dimecres a la tarda.