26/07/23

Raül Asensio: “hem de continuar adaptant l'espai urbà municipal a l’actual context de sequera i canvi climàtic”

El republicà Raül Asensio ha assumit la regidoria d’Espai Públic i Equipaments de l’Ajuntament d’Olesa amb la intenció de cercar més recursos supramunicipals que dotin aquesta àrea de més capacitat pressupostària. 

Image
Raül Asensio, regidor d’Espai Públic i Equipaments

Després de més de dos anys com a regidor d’ERC a l’oposició, Raül Asensio ha entrat per primera vegada a l’equip de govern encarant les primeres setmanes de mandat amb una combinació de "tranquil·litat i intensitat". Per a Asensio, tenir experiència com a regidor a l’oposició li ha permès conèixer algunes de les dinàmiques del consistori i, tot i que admet que l’administració local "és complexa" i requereix d’un cert temps per assimilar el seu funcionament, “quan arribes a ser regidor, tant de govern com de l’oposició, l’aprenentatge ha de ser immediat perquè la dinàmica del municipi no s’atura”.

Asensio ha assumit la cartera d’Espai Públic i Equipaments, una regidoria que desenvolupa el manteniment, conservació i millora de la infraestructura de l’espai públic i dels equipaments del municipi: “és una regidoria important, amb molt de pes i que fa una tasca espectacular tenint en compte el pressupost i els recursos humans limitats amb què compta”.

Audio file

Donada la intensa feina que es du a terme des de la regidoria,  Asensio ha avançat que un dels principals objectius que entoma com a regidor és cercar més recursos econòmics dels ens supramunicipals per a dotar d’un major pressupost aquesta àrea: “som exigents i la gran tasca política que se’ns presenta és aconseguir més recursos per donar el millor servei possible a la ciutadania”.

Audio file

Asensio té una clara voluntat de posar el focus en adaptar l’espai públic urbà a l’actual context de sequera i de canvi climàtic a escala global. El regidor afirma que dues de les qüestions que requereixen una atenció immediata són el sistema de reg del municipi i l’adaptació dels equipaments municipals a les elevades temperatures.

El treball transversal amb la resta de regidories del consistori, com són especialment la d’Aigua i Energia (que s'ha creat aquest mandat) i la de Medi Ambient és un objectiu que el regidor considera essencial: “és una feina immensa perquè totes les regidories es relacionen amb Espai Públic i Equipaments, i hem d’organitzar les prioritats”.

Audio file

Asensio també ha fet una crida a la implicació ciutadana per conservar el bon estat de l’entorn del municipi: “un millor ús de l’espai públic fa que es tingui una menor despesa a l’hora de mantenir-ho o arreglar-ho, i és una feina de tots i totes”.

Emprenedor i implicat amb el teixit associatiu i d'entitats del municipi

Nascut a Barcelona el 5 de gener de 1974, ha estat membre i col·laborador de diferents entitats olesanes com ara el Club Bàsquet Olesa, l'Agrupament Escolta Sant Bernat de Claravall, l'AV del Casc Antic, la FAVOM, l'Associació de Botiguers, l'Esbart Olesà i els Custus Ignis.

Ha cursat estudis diversos relacionats amb el màrqueting i l'empresa i és expert universitari en assegurances per la UNIR. Tota la vida laboral ha estat emprenedor. Actualment dirigeix dues oficines d'assegurances, a Olesa i Martorell.

És militant d'ERC des de 2017. Casat i amb un fill, assegura que li agrada ser just i ajudar la gent. És regidor a l'Ajuntament d'Olesa des del setembre de 2021.