29/09/23

La Policia Local d'Olesa celebra la diada de Sant Miquel amb el lliurament de reconeixements

L’acte institucional de la diada del patró de les policies locals ha tingut lloc aquest matí a l'Auditori de la Casa de Cultura, amb la presència dels membres de la Policia Local, acompanyats per representants d'altres cossos policials i d'emergències.

Image
Públic assistent aplaudint per la celebració de Sant Miquel 2023

La Policia Local d’Olesa de Montserrat ha commemorat avui la diada del seu patró, Sant Miquel, amb un acte institucional presidit per l'alcalde d'Olesa, Jordi Parent, acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, i altres membres del consistori. La commemoració ha servit per fer entrega de les distincions d'or i bronze als agents del cos que fa més de 30 i 15 anys, respectivament, que presten serveis en policies locals. 

L'acte ha comptat amb l'assistència de la major part dels agents de la Policia Local, així com l'equip de senyalització viària, mobilitat i administratiu del cos. A banda de l'alcalde i el regidor de Seguretat Ciutadana, han acompanyat la Policia Local en la seva festivitat el primer tinent d'alcalde, Marc Serradó; el regidor d'Aigua i Energia, Ferran Cerdeira; el regidor de Promoció Econòmica, Domènec Paloma, i el regidor del PSC, Fernando Vicente. 

També han volgut acompanyar la Policia Local en aquesta commemoració representants de Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrida Civil, policies locals de municipis veïns, Bombers i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), com a mostra de la bona coordinació entre cossos policials i d'emergències.

Image
Cosos participants de l'acte de Sant Miquel 2023

L’acte ha començat amb la plantilla en formació a la plaça Fèlix Figueras i Aragay i la salutació corresponent de les autoritats. Tot seguit, s'han traslladat a la Casa de Cultura. A l'Auditori han tingut lloc els parlaments institucionals i el lliurament de reconeixements i distincions. 

L'alcalde d'Olesa de Montserrat, Jordi Parent, ha volgut fer un sentit agraïment al cos de policia i a tots els membres del cos tècnic i administratiu. En el seu discurs, ha destacat la importància de la policia de proximitat dient que "és un exemple de com es poden resoldre els conflictes de manera més humana i eficaç. Aquest projecte ajuda a fomentar la confiança i el respecte mutu entre la Policia Local i la ciutadania".

Image
Alcalde d'Olesa de Montserrat, Jordi Parent, en l'acte institucional per la celebració de Sant Miquel 2023

Al seu torn, el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, també ha remarcat el servei de proximitat que desenvolupa la Policia Local d’Olesa, de qui, ha dit, "s'ha convertit en un cos de policia garant de la seguretat i que ha esdevingut un model per a tot el territori”. 

Finalment, Isaac Aymerich, inspector en cap de la Policia Local de l’Ajuntament d’Olesa, ha demanat posar en valor i visibilitzar la tasca realitzada pels agents. Després de repassar totes les millores i assoliments del cos local durant el darrer any, Aymerich ha posat en relleu que "les 12.000 actuacions policials dutes a terme durant el 2023 s'han destacat per la implicació, la constància i el compromís de la Policia Local".

Image
Medalla de bronze en destacament pels 15 anys de trajectòria en el cos de policia

Tot seguit, s’han lliurat les distincions d'or i bronze als membres la Policia Local d’Olesa que han complert 30 i 15 anys de servei, respectivament. També s'han atorgat diplomes als agents que han acomplert el període pràctiques.