02/01/09

A PARTIR DE DILLUNS SE SUPREMEIX EL BUS DE LES 06h45 DE TRANSPORTS JULIÀ

A partir de dilluns vinent, la línia Olesa-Barcelona de Transports Julià tornaran donar el servei habitual a primera hora del matí, i quedarà suprimit el bus que des del passat dia 23 de març sortia a ¾ de 7 del matí. Per tant, com és habitual, únicament sortirà l'autocar de les 7 del matí. Recordem que, a petició de l'Ajuntament d'Olesa, Transports Julià va engegar una prova pilot per veure com resultava el nou horari de ¾ de 7, tot mantenint el bus de les 7. Finalment, l'empresa ha decidit suprimir l'horari nou i mantenir l'horari habitual, que és per al que, de fet, té permís de la Generalitat, segons ha destacat el director comercial de la companyia, Xavier Lachner. De tota manera, Lachner no ha descartat que, si hi ha veritable demanda, l'empresa sol·liciti a la Generalitat poder incorporar aquest nou servei. Precisament, el regidor de Transports d'Olesa, Josep Lluís Alonso, ha assegurat que aquest és l'objectiu del consistori.

Fa uns dies va ser el propi Ajuntament d'Olesa qui va demanar a Transports Julià modificar l'horari del bus de les 7 del matí, i fer que sortís un quart d'hora abans, ja que hi havia gent que es queixava que, a causa de l'alt trànsit que hi ha a aquella hora, arribava tard a la feina. El problema va ser que, amb l'anunci del canvi, molts usuaris es van queixar que el nou horari no els anava bé perquè, per contra, arribaven massa aviat.

Per aquesta raó Transports Julià va decidir fer una prova pilot i mantenir els dos serveis, l'habitual de les 7 del matí i incorporar el de ¾ de 7, per veure quina era la resposta dels usuaris.

Després de deu dies de prova, però, Transports Julià ha decidit que, a partir de dilluns vinent, es tornarà a l'horari habitual.

Alonso ha assegurat que aquesta no és una decisió tancada, i per tant, se'n continuarà parlant. I és que, segons Alonso, Transports Julià ha assegurat a l'Ajuntament d'Olesa que té la intenció de potenciar la línia Olesa-Barcelona.

El director comercial de Transports Julià, Xavier Lachner, també ha assegurat que la companyia està interessada en potenciar la línia d'Olesa, però que encara està pendent d'estudiar les dades concretes d'aquests dies de prova per decidir si demanen a la Generalitat el nou servei de ¾ de 7 del matí.

De fet, si a partir de dilluns l'empresa torna a l'horari habitual de les 7 és perquè únicament té permís de la Generalitat per oferir aquest servei, ha destacat Lachner. El director comercial de Transports Julià ha explicat que, per poder ampliar viatges a Barcelona, i per tant, horaris, la companyia ha de sol·licitar el permís de la Generlaitat, que és qui fa la concessió del transport per carretera. Arran la demanda feta per l'Ajuntament d'Olesa, hi ha afegit Lachner, Transports Julià va sol·licitar permís a la Generalitat per posar aquest bus un quart d'hora abans, i tot i que es comptava amb el beneplàcit verbal del govern català per fer la prova durant uns dies, legalment el bus de ¾ de 7 només es podia considerar com un reforç del de les 7 del matí. Per poder seguir-lo oferint, per tant, primer s'ha de tenir permís de la Generalitat, un tràmit que, segons Lachner, necessita un temps.

A més, ha destacat el director comercial de Transports Julià, a manca d'un estudi acurat de les dades d'usuaris dels darrers dies, sembla que aquest nou bus de ¾ de 7 no ha acabat de funcionar. De fet, entre els dos serveis, el de ¾ i el de les 7, segons Xavier Lachner no s'ha arribat a la cinquantena de places, que seria el mínim requerit.

Per tant, ha comentat Xavier Lachner, la decisió ha estat la de tornar a l'horari habitual de les 7 del matí, ja que és l'horari per al que Transports Julià té permís. I si es demostra en un futur més o menys proper que és necessària aquesta nova expedició, es sol·licitarà el permís a la Generalitat.

De fet, aquest és l'objectiu de l'Ajuntament d'Olesa, segons ha assegurat el regidor de Transports, Josep Lluís Alonso.

La setmana vinent, l'Ajuntament d'Olesa i Transports Julià parlaran de la qüestió amb dades exactes damunt la taula. Recordin, però, que a partir de dilluns, es restablirà el servei habitual de Transports Julià a primera hora del matí, i per tant, el bus de ¾ de 7 quedarà suprimit. Només sortirà el de les 7.

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk  

Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.