09/09/21

Olesa celebra la Diada de l'11 de setembre amb sardanes i havaneres

Per al diumenge 12 de setembre La Xarxa ha organitzat dos espectacles familiars al Parc Municipal. Totes les activitats són gratuïtes però cal reservar entrada a Vivetix.

Image
Cartell de la Nit de la Diada a Olesa amb la foto del grup Port Bo

Olesa de Montserrat es prepara per celebrar de manera ben especial una nova Diada Nacional de Catalunya. Enguany, l’Ajuntament ha concentrat les activitats el mateix 11 de setembre, ja que malauradament no es pot celebrar el sopar popular a causa de la pandèmia.

Els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya començaran a les 21.00 h, amb una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Vila d'Olesa, i organitzada per Olesa Sardanista. La ballada es farà al Parc Municipal i per assistir-hi cal fer reserva d'entrada a través de la plataforma Vivetix.

I a les 22.30 h, com ja és tradicional, hi haurà havaneres a càrrec del grup Port Bo també al Parc Municipal, en aquest cas a la zona de Cal Mané. Per assistir al concert també s'ha de reservar entrada a Vivetix. Carles Casanovas, membre del grup d’havaneres Port Bo, ha explicat que el grup està content de passar la nit de la Diada a Olesa, i ha anunciat que porten repertori nou i també les havaneres clàssiques i esperades que són les que promouen la participació de la gent.

Està previst que, com s’ha fet els darrers anys, a la mitja part de l’actuació d’havaneres hi hagi un petit discurs institucional per part de l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, amb la presència de diversos regidors i regidores de l’Ajuntament.

En cas de pluja, els dos concerts es traslladaran a L'Escorxador. Donat que la capacitat de l'Escorxador és més reduïda, el regidor de Festes, Jordi López, ha anunciat que s'entrarà per estricte ordre d'arribada fins assolir l'aforament màxim permès. Jordi López també ha desitjat a tota la ciutadania que passi una bona Diada, tot desitjant que en  properes ocasions es puguin recuperar activitats com el sopar popular, que tenia molta acceptació entre la ciutadania.

Espectacles familiars per diumenge organitzats per La Xarxa

La pandèmia també ha evitat que, com va passar l'any passat, La Xarxa pugui organitzar la tradicional fira de jocs al parc Municipal. De tota manera, l'entitat vol que la canalla olesana acomiadi l'estiu i arrenqui el nou curs amb forces, i per això ha organitzat per al diumenge, 12 de setembre, dos espectacles familiars gratuïts al Parc Municipal.

El primer espectacle, "Picabaralla de contes", a les 12.00 h, l'oferiran Rosa Fité i Susagna Navó, dues intrèpides marineres i contadores d’històries, es troben a alta mar amb els seus vaixells carregats de contes, llegendes i rondalles. Les entrades s'han de reservar a Vivetix

El segon espectacle serà a les 18.30 h i es tracta de "Reach up high", de Rah-mon Roma, que proposa proposa viatjar pel món compartit de dues llengües, el català i l’anglès. Cal fer reserva d'entrades a Vivetix.