29/02/24

Les obres d’ampliació de l’Institut Creu de Saba encaren la recta final

Des de la direcció del centre valoren molt positivament aquestes obres d'ampliació llargament reivindicades i esperen poder inaugurar l'espai a l'abril.

Image
Imatge del nou edifici ampliat de l'institut Creu de Saba

El nou edifici está construït a la part nord-est del solar 

Les obres d’ampliació de l’institut Creu de Saba d’Olesa de Montserrat ja estan gairebé enllestides. La primera planta del nou edifici ja està acabada i només queda pendent fer la instal·lació de mobiliari.

Des de la direcció del centre avancen que la previsió és que es pugui inaugurar el proper mes d’abril i valoren molt positivament aquestes obres d’ampliació. El director del centre, Àlex Sala, ha explicat que  “estem molt contents perquè feia molts anys que les veníem demanant. El nou edifici queda totalment integrat al ja existent, i té molta llum”.

Audio file

Les obres han estat llargament reivindicades pel centre i per l'Ajuntament d’Olesa al departament d'Educació. El projecte es va aprovar al 2017 i al 2019 es va fer públic el pressupost (1.322.307 euros). Els treballs s’han desenvolupat sense interferir en el normal funcionament del centre.

El nou edifici, construït a la part nord-est de la parcel·la, té gairebé 800 m2, repartits en planta baixa, primera i segona i esta connectat amb l’altra part de l’institut mitjançant un passadís.

En aquest nou edifici hi ha sis aules, l’aula de dibuix, de taller, laboratori, aules de recolzament i lavabos. Les noves aules tenen una escala que dona sortida al pati sud-oest a través d’un porxo a triple alçada que dona continuïtat a la façana del gimnàs. 

Exteriorment la façana es manté igual però per la part interior s’ha dotat amb més llum a les aules i també d’un pati interior de zona verda.

L’institut Creu de Saba va començar a funcionar el curs 2007-2008 amb tres línies d’ESO, i des de l’inici el centre ja estava concebut per acollir aquesta ampliació, amb un passadís interior que connectés els dos edificis, l’actual on s’imparteixen els 4 cursos de la ESO, i el futur edifici que acollirà els dos cursos de Batxillerat.