18/03/09

L´AJUNTAMENT APROVA LA PRÒRROGA DEL CONVENI AMB LA GENERALITAT RELATIU A L´OFICINA D´HABITATGE

L'Ajuntament d'Olesa ha aprovat l'addenda de pròrroga per a aquest 2009 del conveni de col·laboració que té signat amb el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat relatiu a l'Oficina Local d'Habitatge d'Olesa. Segons aquest conveni, el consistori olesà rep uns diners anuals per part del govern català per al funcionament d'aquesta Oficina Local d'Habitatge, concretament per a la tramitació de cèl·lules d'habitabilitat o rehabilitacions. En aquest cas, l'Ajuntament ha de rebre 20.000 euros.

L'Oficina Local d'Habitatge té per objectiu promoure l'accés assequible a l'habitatge, afavorir el mercat de lloguer a preus moderats, potenciar l'ocupació del parc vacant i fomentar la rehabilitació. L'oficina ofereix servei d'atenció directa al ciutadà a l'edifici de l'Ajuntament, amb cita prèvia a través de la Recepció de l'Ajuntament, en els horaris següents: dimecres i divendres de 10 del matí a la 1 del migdia; i els dimarts, de 4 a 7 de la tarda.

Des de l'Oficina Local d'Habitatge s'ofereix, entre d'altres, informació sobre la normativa i ajuts en habitatge, com ara informació sobre les promocions públiques d'habitatges d'obra nova a Olesa; tramitació dels ajuts al lloguer de la Generalitat o del govern central. També es fa una feina d'intermediació en el parc d'habitatge privat

A més, l'Ajuntament d'Olesa té signat un conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la gestió del Programa de mediació per al lloguer social al municipi.

Aquesta Xarxa de Mediació per al Lloguer Social té com a objectiu crear, en col·laboració amb les administracions locals corresponents, borses d'habitatge de lloguer especialitzades en mediació d'habitatge, que treballin per l'arrendament d'habitatges a preus moderats.

El regidor d'Habitatge d'Olesa, Jordi Cornellas, va explicar en el darrer ple municipal que el conveni amb la Generalitat per a l'Oficina Local d'Habitatge, que es va signar per primer cop el juliol del 2006, comporta un aportació fixa de 15.000 euros del govern català, però amb la possibilitat d'arribar fins a 20.000. Enguany, va explicar Cornellas, la Generalitat ha de trametre a l'Ajuntament d'Olesa uns 17.500 euros, però l'addenda de pròrroga aprovada en el ple permetrà arribar als 20.000.

Sobre la quantitat màxima que rebrà l'Ajuntament d'Olesa amb aquest conveni, però, no hi va estar d'acord el Bloc Olesà. La regidora Pilar Puimedon va dir que, en parer del seu grup, aquesta proposta d'addenda de pròrroga era massa a la baixa, ja que s'hauria pogut arribar als 25.000 euros. Per aquesta raó va dir que l'Ajuntament s'hauria de queixar als organismes pertinents de la Generalitat.          

El regidor d'Habitatge d'Olesa va estar d'acord amb la regidora del Bloc amb que no és bo rebaixar els màxims de les quantitats que es poden arribar a aconseguir de la Generalitat, però va destacar també que, en aquest cas, la rebaixa era donada a raons pressupostàries del propi govern català.

Finalment l'addenda de pròrroga per a aquest 2009 del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament d'Olesa i el departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat relatiu a l'Oficina Local d'Habitatge va quedar aprovat per unanimitat.

D'altra banda, i també per unanimitat, el ple de l'Ajuntament d'Olesa ha aprovat la despesa que li correspon dins el conveni de col·laboració destinat a l'acolliment de persones amb disminució psíquica al Taller Ocupacional de Can Comelles d'Esparreguera, signat amb els municipis d'Abrera, Collbató, Sant Andreu de la Barca, Esparreguera i Sant Esteve Sesrovires. La despesa correspon al primer pagament de la liquidació de l'any 2008, i és d'un import de prop de 12.000 euros.     

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk

Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.