05/09/23

La comunitat educativa d'Olesa inaugura el curs 2023-2024

Es va fer un homenatge als docents que enguany es jubilen: Marta Soler, de l’institut Daniel Blanxart; i Josep Pallarès, i Carmen Cerulla, de l’escola Sant Bernat.

Image
Homenatge als docents que es jubilen al 2023-2024

L'Auditori de la Casa de Cultura va acollir la inauguració oficial del nou curs escolar 2023-2024. L’acte va comptar amb la participació de la Regidora d’Ensenyament i Infància de l'Ajuntament d’Olesa de Montserrat, Anna Valero; de l’Inspector d’Educació de Serveis Territorials al Baix Llobregat de la Generalitat de Catalunya, Pep Vázquez, i de tota la comunitat educativa del municipi. 

La Regidora d’Ensenyament, Anna Valero, va donar la benvinguda de l'acte, i va parlar de la importància de la coordinació de tota la comunitat educativa i va encoratjar els docents a engegar amb ànims el nou curs escolar.

Audio file

Al seu torn, l’Inspector de Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat, Pep Vázquez, va posar l’accent en la importància de l’educació per a inculcar valors i promoure la igualtat d’oportunitats i va agrair el compromís del professorat per la seva dedicació. 

Audio file

Durant l’acte, Reyes Font Ballbé, mestra de primària a la recerca d’innovar en el camp educatiu i membre de la Junta de l’Associació MES (Moviment Educatiu Sistèmic) va fer una conferència sobre “Posar les cures i la vida al centre dels espais educatius”. Font va destacar la importància de que el professorat es cuidi per poder acompanyar en els espais educatius i educar persones que creixin amb força, confiança i estima.  

La part més emotiva de l’acte va ser l’homenatge que es va fer als docents que enguany es jubilen: Marta Soler Castelltort, de l’institut Daniel Blanxart; i Josep Pallarès i Carmen Cerulla, de l’escola Sant Bernat. Tots tres van rebre com a obsequi una planta i un gravat de l’artista olesà Pep Montoya de part de l’Ajuntament d’Olesa, i emotius discursos dels seus mentors, companys de feina que van fer un repàs a les seves trajectòries laborals i personals.

La Regidora d’Ensenyament va posar punt i final a l’acte agraint la feina a la comunitat educativa d’Olesa: els equips directius i docents dels centres, representants de les associacions de pares i mares, del Consell Escolar Municipal, representants d’entitats que participen amb activitats als centres, tècnics de les regidories implicades i regidors de la corporació municipal.