17/07/23

El govern espanyol anuncia un acord amb la Generalitat per al finançament dels 33 habitatges protegits que l'Incasòl farà en uns solars municipals del sector del carrer de la Indústria

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aportarà una part del cost de 18 actuacions de construcció d'habitatge protegit a Catalunya, entre les quals hi ha la d'Olesa de Montserrat.

Image
Imatge virtual de la promoció de 33 habitatges protegits que l'Incasòl farà a uns solars municipals del carrer de la Indústria

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha signat diversos acords amb la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) i nou municipis catalans per finançar la construcció de 748 habitatges en edificis energèticament eficients destinats a lloguer social i assequible. Mitma aportarà 21,4 milions d'euros dels 110,6 milions d'euros pressupostats per a l'execució d'aquests projectes, dividits en 18 actuacions, a càrrec dels fons NextGenerationEU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Entre els projectes que l'estat central ajudarà a finançar hi ha els 33 habitatges de lloguer protegit que l'Incasòl farà en uns solars cedits per l'Ajuntament d'Olesa al sector del carrer de la Indústria, concretament al carrer de Josep Perpinyà.

La promoció serà possible arran el conveni signat entre l’Ajuntament d’Olesa i l’Incasòl el 2021. L'Ajuntament està a l'espera que l’Incasòl faci en breu la licitació de les obres.

Es preveu que la construcció tingui un cost de 3,7 milions d’euros. Els 33 habitatges estaran repartits en dos edificis. Cada edifici serà de planta baixa més dues plantes pis, i tindran una tipologia diferent ja que un ocupen un terreny pla. A un s’hi accedirà per la cara nord mentre que l’altre, situat en una parcel.la de topografia irregular, tindrà dues plantes baixes: una que donarà al carrer Josep Perpinyà i l’altre al carrer posterior, el Camí de la Flora.