04/09/23

Aquesta tardor engeguen els treballs de renovació de la xarxa d'enllumenat de Les Planes

Es posaran 71 punts més distribuïts en 5 nous quadres de comandament que faran que la llum sigui més eficient ja que il·luminarà millor i tindrà menys despesa.

Image
Presentació del projecte del nou enllumenat davant dels veïns de Les Planes

urant el mes d'octubre comencen els treballs per la renovació total de la xarxa elèctrica, instal·lació de punts de llum i nous quadres de comandament al barri de Les Planes. Aquesta és una llarga reivindicació veïnal, ja que el barri registrava moltes incidències a conseqüència del deficient estat dels conductors i circuits que donen tensió als fanals. 

Actualment hi ha 340 punts de llum que ja s’han anat substituint per LED i es posaran 71 punts més distribuïts en 5 nous quadres de comandament, que il·luminaran millor i tindran menys despesa, és a dir seran més eficients.

Es tracta d’un ambiciós projecte que té un pressupost total de 638.450 euros. L’execució es farà en dues fases, la primera comença a l’octubre i consistirà en la renovació de 3 quadres elèctrics amb un total de 41 punts de llum, com detalla l'Alcalde d'Olesa, Jordi Parent. 

        

Audio file

La segona fase, preveu la renovació de la resta, 2 quadres elèctrics i un total de 30 punts de llum. En aquesta primera fase es començarà pels carrers  Vall d’Aran, Occitània, Tarragonès, Segarra i Priorat, entre d’altres. 

         

Audio file

El projecte de renovació de l’enllumenat del barri de Les Planes es va presentar als veïns i veïnes en un acte informatiu que es va fer al local de l’associació a finals de juliol i a on van participar l’Alcalde d’Olesa, el regidor d’Urbanisme, Marc Serradó; i l’enginyer que ha redactat el projecte, Josep Pinós. 

 

Audio file

A la trobada veïnal també es van explicar diferents projectes al barri com la implantació del carril per a vehicles d’ús personal, la instal·lació de càmeres de videovigilància al voltant de l’aparcament dissuasiu de Cal Candi i també a l’entorn de la piscina d’estiu; o la creació d’un parc de tirolines al parc de la Dona Treballadora (un dels projectes més votats als pressupostos participatius), entre d’altres. 

 

 

 

Documents relacionats