28/01/09

EN UNS MESOS PODRIEN APLICAR-SE CANVIS DE MOBILITAT A LA ZONA DE LA RAMBLA-EIXAMPLE

D'aquí a uns mesos, potser coincidint amb l'esperada obertura al trànsit del carrer d'Alfons Sala, l'Ajuntament d'Olesa pensa aplicar un seguit de modificacions de trànsit en la zona de la Rambla-Eixample adreçades a millorar la mobilitat i la fluïdesa del trànsit en aquest sector. Els principals canvis afectaran dos eixos viaris d'aquesta zona, el Passeig del Progrés i el carrer Jacint Verdaguer, que ara són de doble sentit i esdevindran només d'un sentit de la circulació. A causa d'aquesta variació, també es veuran afectats els carrers Cebrià Montserrat, Barcelona i Escorxador. De moment no hi ha data prevista per a l'aplicació d'aquests canvis.

El regidor de mobilitat d'Olesa, Josep Lluís Alonso, ha comentat que aquesta mesura feia temps que s'estudiava, ja que ja estava contemplada a l'antic pla de mobilitat. Ara s'està fent un nou pla de mobilitat sostenible, amb la col·laobració de la Diputació de Barcelona, que també ho contempla. L'objectiu és solucionar el col·lapse circulatori que es produeix en certes hores, a les entrades i sortides d'Olesa, en aquest cas per la zona de l'Eixample.

Principalment els canvis afecten dos eixos viaris, Jacint Verdaguer, que esdevindrà només de pujada, i Passeig del Progrés, que serà només de baixada.

Amb aquests dos canvis també s'introdueix l'eliminació dels girs a l'esquerra, una mesura que en el seu dia ja es va aplicar a altres punts, com l'avinguda Francesc Macià, i que segons els estudis de mobilitat realitzat, provoquen retencions de trànsit.

Els canvis a Jacint Verdaguer i Passeig del Progrés comportarà altres canvis. Així, el tram del carrer Barcelona, entre Passeig del progrés i Escorxador, canviarà de sentit; i també ho farà el carrer Cebrià Montserrat, entre Jacint Verdaguer i Passeig del Progrés. També es canviarà al carrer Escorxador entre Metge Carreras i Cebrià Montserrat.

Josep Lluís Alonso ha explicat que es farà la pertinent campanya informativa per tal que tothom s'acostumi als canvis previstos.

De moment no hi ha cap data prevista per a l'aplicació dels canvis, ja que cal acabar de parlar-ho amb els veïns afectats. En tot cas, només s'ha de fer un canvi de senyalització vertical i de pintura, i col·locar fitons, ha dit Alonso.

Tot i no tenir data per a l'aplicació dels canvis, el regidor vol que sigui abans de l'estiu.

(Font: Olesa Ràdio – 90.1FM) - Apunta't al podcast de la ràdio: www.olesaradio.tk  

Prohibida la reproducció total o parcial d'aquesta informació sense citar la font.