16/04/23

El president de la Generalitat i la consellera de Cultura visiten Olesa de Montserrat

Pere Aragonès i Natàlia Garriga han tingut una trobada amb l’alcalde i membres del consistori i després han assistit a la representació de La Passió.

Image
Visita del president de la Generalitat a Olesa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, han visitat avui Olesa de Montserrat, on primer s’han reunit amb l’alcalde, Miquel Riera, i amb membres del consistori, i després han assistit a la representació de La Passió. En la visita han estat acompanyats per dos olesans que ocupen càrrecs destacats al govern de la Generalitat: Sergi Marcen, secretari general de Telecomunicacions i Transformació Digital, i Carles Foguet, director general de Comunicació. El president i la consellera han quedat impressionats amb la representació de la Passió, de la qual han destacat la qualitat i l’esforç de les persones que la fan possible.

La jornada ha arrencat amb la visita de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Acompanyada de l’alcalde, el regidor de Cultura, Xavier Rota, i el regidor de Benestar Social i Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, la consellera ha visitat les exposicions “Terra i ànima” i “Menja’t el Parc Rural” amb les detallades explicacions del regidor de Cultura.

Tot seguit ha arribat a l’Ajuntament d’Olesa el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha estat rebut per l’alcalde i regidors i regidores de l’equip de govern (Bloc Olesà i Junts per Olesa), ERC i el PSC. Després de signar el llibre d’honor de l’Ajuntament d’Olesa, l’alcalde ha aprofitat per demanar a Pere Aragonès més inversió de la Generalitat en la zona del Montserratí. Segons l’alcalde, “la zona nord del Baix Llobregat queda fora de l’Àrea Metropolitana i tot i ser a prop de grans infraestructures, hi ha un greuge quant a serveis respecte els municipis del sud”.

Miquel Riera també ha mostrat la preocupació de l’Ajuntament d’Olesa per les infraestructures locals, i ha demanat la millora de la connexió per ferrocarril i una solució a les connexions del municipi amb la propera obertura de l’autovia B-40. L’alcalde ha parlat, concretament, del ramal que ha de connectar la boca sud del túnel de La B-40 amb la C-55, per evitar que els vehicles, un cop oberta l’autovia, passin pel bel mig d’Olesa per accedir a la C-55. Alhora, ha reclamat que es concreti el conveni acordat entre l’Ajuntament d’Olesa i la Generalitat per a la millora de l’accés nord del municipi.

A aquestes demandes, el president de la Generalitat ha assegurat que el govern català treballa sota la premissa “que el conjunt del país gaudeixi del mateix nivell d’inversió” i també s’ha compromès a desencallar, a través del conseller de Territori, el conveni sobre l’accés nord.

Després de la visita a l’Ajuntament, totes les autoritats s’han desplaçat fins a la Passió d’Olesa, on han estat rebudes pel vicepresident de l’entitat, Sam Carrique, i la presidenta del Consell Consultiu, Cristina Pujol. Abans de la representació, el president i la consellera han pogut saludar l’autor del cartell de la Passió 2023, Joan Pere Viladecans, que fa 35 anys va iniciar, precisament, la col·lecció de cartells d’art de l’entitat.

A la mitja part del drama sacre, Carrique ha aprofitat per mostrar al president i a la conseller de Cultura la inacabada sala petita del teatre, per a la qual l’entitat olesana necessita finançament. Ja al final de la funció, Pere Aragonès i Natàlia Garriga han pujat a l’escenari del teatre per parlar amb membres de l’equip de la Passió. La visita ha finalitzat amb la signatura, per part del president, del llibre d’honor de La Passió.

El president de la Generalitat i la consellera de Cultura s’han mostrat entusiasmats per la qualitat i professionalitat de la Passió d’Olesa, de la que han destacat l’esforç de les moltes persones que la fan possible no només per mantenir vivia aquesta tradició sinó també per innovar-la.