27/02/24

Olesa commemora el Dia Internacional de les Dones reivindicant la igualtat de drets

El calendari de propostes per commemorar el 8M  comença el 5 de març i finalitzarà divendres 15 de març.

Image
Cartell del Dia Internacional de les Dones 2024

Cartell dels actes de commemoració del 8M del 2023

Olesa de Montserrat celebra, un any més, el Dia Internacional de les Dones amb un ampli programa d’activitats gratuïtes que ha programat l’Ajuntament entre el 5 i el 15 de març amb l’objectiu de sensibilitzar i donar visibilitat a les dones reivindicant els seus drets.
 
Durant tota la setmana del 4 de març, la Torre del Rellotge s’il·luminarà de color lila per visibilitzar la lluita feminista. Enguany totes les activitats posaran l’accent en la reivindicació dels drets de les dones que encara falten per assolir, com ha destacat la regidora de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament d’Olesa, Laia Montes.

Audio file

Dimarts 5, a les 18 h, es farà la primera activitat amb un taller de pancartes feministes a l’Escorxador. Les inscripcions es poden fer a la plataforma Participa

Dimecres 6, a partir de les 17.30.h, el grup d’ART(istes)”pintores amb empenta” farà un mural a la paret de la Casa de Cultura. Aquesta activitat està organitzada per la Biblioteca Santa Oliva.

La regidora ha avançat que l’acte institucional es fa dijous 7, el dia anterior a la commemoració, per tal que les dones que vulguin puguin participar a la convocatòria de vaga i a les diverses manifestacions del 8M.

Audio file

Serà a partir de les 19 h a la plaça Fèlix Figueres i Aragay. També hi haurà el Punt Lila, actuació de l’Escola Municipal de Música i actuació de Les Mireies “Dona dona veu i dona veu a les cures”.

Aquell mateix dia, al matí, hi haurà la sessió sobre “Gaudir la menopausa” a càrrec del grup de llevadores, al CAP Olesa a les 11.30 h. A la tarda es farà l’acte institucional de lectura del manifest a càrrec de la humorista Mireia La Crazy.

Dissabte 9, al llarg de tot el matí L’Escorxador acollirà les Jornades d’Esport Femení. Començaran a les 10 h i hi haurà sessió de ioga, pilates i zumba.

A la tarda, a les 19 h. l’Auditori de la Casa de Cultura es farà la xerrada que organitza l’Associació Olesa Sardanista “Cuplets i cupletistes al Paral·lel del x-XX en clau de gènere”, a càrrec d’Anna Costa. Una hora més tard, a les 20 h, el Casal d’Olesa representa l’obra de microteatre “8 de març”.  

Diumenge 10, el Casal d’Olesa projecta la pel·lícula “Anatomia d’una caiguda” de la directora francesa Justine Triet, film reconegut als Oscar, al Festival de Cannes, o als premis Goya, entre d’altres.

Dijous 14, el CAP acollirà la segona sessió “Gaudir de la menopausa”, a càrrec del grup nutricionista, a partir de les 11.30 h.

A la tarda es farà una nova sessió de l’hora del conte a l'Auditori de la Casa de Cultura: “Contes posats de cap per avall”, a càrrec de Clara Gavaldà.

Divendres 15, Els Salistes acollirà la xerrada “Reflexions en primera persona del  femení” a les 19 h a càrrec de la realitzadora i il·lustradora Lyona.