30/05/20

Convocatòria 2020 de les subvencions per al pagament del lloguer

 

El termini per presentar les sol·licituds és obert i s'allargarà fins el 3 de juliol. Es recomana fer la presentació telemàtica de les sol·licituds.

 

 

Image
Convocatòria 2020 de les subvencions per al pagament del lloguer

L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha informat que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria d’enguany per a les subvencions per al pagament del lloguer i que les sol·licituds es poden presentar fins el 3 de juliol de 2020. Entre els requisits principals a destacar, entre d’altres, és que per optar a la subvenció cal que la persona sol·licitant sigui titular d'un contracte de lloguer vigent, ha de tenir la residència legal a Catalunya, uns ingressos màxims nets d'aproximadament 22.500 euros de la unitat de convivència i pagar un lloguer no superior a 750 euros (900 euros per a famílies amb algun membre amb discapacitat reconeguda).

 

Els ingressos a acreditar per a la convocatòria 2020 són els corresponents als ingressos per renda de l’any 2018, que és el darrer any fiscal tancat. Es poden acreditar amb la Declaració de l’IRPF de l’exercici 2018 o bé amb un Certificat d’imputacions del mateix any, en el cas de persones no obligades a presentar la Declaració de l’IRPF.

 

Per aquesta convocatòria 2020, hi ha dos canvis significatius a destacar:

 

1. L'import de la subvenció serà (amb un import màxim de 200 euros mensuals):

  • Del 20% de l’import del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos.
  • Del 30% de l’import del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui entre el 30-40% dels ingressos.
  • Del 40% de l’import del lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos.

2. No s’accepten ingressos en compte com a justificants del pagament del lloguer. Cal pagar el lloguer de l’habitatge per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, o rebut emès per la persona administradora de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud

 

Els impresos per sol·licitar aquests ajuts per al pagament del lloguer es poden trobar i descarregar als documents adjunts o bé sol·licitar-los a l’Oficina Local d’Habitatge (OLH), a través del correu electrònic habitatge@olesademontserrat.cat. És recomanable que les sol·licituds es presentin telemàticament i, per aquest motiu, l’OLH facilita un manual i també donarà suport telefònic durant tot el procés. En el cas que s’opti per registrar la sol·licitud presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, cal demanar cita prèvia. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 3 de juliol de 2020.

 

El 2019 es van tramitar a l'Oficina Local d'Habitatge 345 expedients de sol·licituds d’ajut per al pagament del lloguer, apart dels ajuts d’urgència especial per a cobrir deutes de lloguer i/o de quotes hipotecàries.

 

Ajuts al lloguer a causa de la COVID-19

La Generalitat convoca una línia d'ajuts per al lloguer de famílies amb dificultats econòmiques a causa de la COVID-19. Són ajuts directes per pagar un màxim de 6 mensualitats de lloguer, des d’abril a setembre, per a famílies amb despeses de lloguer i dels subministraments bàsics que igualin o superin el 35% dels seus ingressos. Tractant-se d’ajuts finalistes, es concediran per ordre d’entrada de les sol·licituds, que preferentment s'han de presentar de manera telemàtica.

 

Es pot consultar tota la informació aquí.

 

Des de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, la regidoria d'Habitatge destinarà una partida de 50.000 € per ajuts al lloguer per complementar els ajuts que destinen altres administracions. L'objectiu és evitar el que va passar amb la convocatòria d'ajuts al lloguer de l'any passat quan una seixantena de famílies no van percebre aquest ajut tot i acomplir els requisits perquè s'havia esgotat el pressupost destinat per la Generalitat.