27/06/23

Bona valoració de la Festa Major d'Olesa 2023

L’espectacle piromusical “Finale” va aplegar a centenars de persones al Parc Municipal per tancar la Festa Major 2023. Han estat quatre dies intensos d’activitats de nit i de dia. La Festa Major va arrencar divendres 23, revetlla de Sant Joan, amb l’arribada de la Flama del Canigó. L’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent, ha valorat molt positivament la festa, sobretot la implicació de les entitats per fer-la possible i la participació de la ciutadania. 

Image
Festa Major d'Olesa 2023

L’alcalde ha destacat que la Festa Major 2023 s’ha desenvolupat amb èxit, amb molta participació i sense incidents destacables. Jordi Parent ha agraït la feina i implicació de tot el personal de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat durant aquests dies.

Audio file

Parent ha valorat positivament l’acte d’arribada de la Flama del Canigó del divendres, revetlla de Sant Joan. L’alcalde ha agraït la tasca de l’ANC, Òmnium i la CAL Olesa fent possible mantenir al municipi aquesta tradició. D’altra banda, Jordi Parent també va afirmar que l’acte d’encesa de la foguera, amb un nou format i amb la participació de Diablots, Custus Ignis i el Drac Olivé de la UEC, va ser un èxit de participació:

Audio file

Precisament, el divendres a la tarda, Parent amb altres membres del nou equip de govern, entre els quals el primer tinent d’alcalde, Marc Serradó, van rebre la Flama del Canigó al balcó de l’Ajuntament. L’alcalde d’Olesa de Montserrat va fer un parlament durant l’arribada de la Flama i va remarcar que és un símbol d’unitat, tradició i defensa de tots els territoris de parla catalana:

Audio file

La Flama del Canigó va sortir de la plaça de les Fonts per arribar en comitiva a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay on es va dur a terme una mostra de cultura popular amb l’Esbart, els gegants i Olesa Sardanista. També es va dur a terme la lectura del manifest anual de la Flama. Enguany a càrrec d’Ignasi Campmany:

Audio file

A part de les activitats nocturnes, una aposta de la Festa Major del 2023 han estat els vermuts musicals a l’arbreda del Parc Municipal, dos dels quals organitzats per l’Ajuntament i un altre directament per Olesa Sardanista. Per Jordi Parent és un format que ha tingut molt bona acollida:

Audio file

L’alcalde també ha destacat la qualitat dels tres espectacles familiars que s’han ofert durant la Festa Major amb la col·laboració de La Xarxa Olesa al pati de l’escola Montserrat. També ha tingut agraïments per totes les activitats que ha organitzat Olesa Sardanista i l’espectacle de l’Esbart Olesà.

Audio file

Una altra de les novetats de la Festa Major d’enguany ha estat la cloenda amb l’espectacle de llum, música i pirotècnia “Finale” al Parc Municipal i després dels Tastets de Festa major que van comptar amb la participació de 8 restauradors locals i que van aplegar centenars d’olesans i d’olesanes. L’alcalde ha destacat que “Finale” és una proposta diferent als fanalets que s’han descartat per la situació de sequera i el risc d’incendi. Jordi Parent n’ha fet una valoració positiva i ha quantificat en unes dues-mil persones les que van assistir.

Audio file

La Festa Major 2023 també va comptar amb altres activitats i espectacles destacats com l’actuació d’Hotel Cochambre i Disco Cochambre, i la Revetlla Jove amb la cantant Scorpio, de la primera edició del programa de televisió Eufòria, durant la revetlla de Sant Joan. Les Matinades 2023, a càrrec de l’Associació de Gegants, Grallers i Nans d’Olesa; l’actuació de les Orquestres per la Llibertat i del DJ de KissFM Toni Peret, així com dels DJs Rafa Martínez Dejotadeu, Josemi, Quim Martínez i Dylan Lorenzola, i la celebració de la 9a edició de les Barraques d’Olesa van protagonitzar la diada de Sant Joan. I el diumenge, 25, es va celebrar la 44a Trobada de Gegants d’Olesa, els concerts joves de grups olesans i la Festa de la Llum.

L’alcalde ha destacat que la Festa Major 2023 estava planificada durant l’anterior mandat i que a partir d’ara treballaran tot l’equip de govern i amb el regidor de festes, Ferran Cerdeira, al capdavant, per preparar la de l’any vinent amb l’objectiu de millorar-la tot el que sigui possible.