31/03/21

L'Ajuntament d'Olesa reprèn accions de sensibilització sobre el compliment de les mesures anticovid amb dos agents de convivència

Les principals funcions d'aquests agents cívics de carrer que treballen a l'Ajuntament d'Olesa són les d'informar a la ciutadania i especialment el col·lectiu de joves sobre les mesures de prevenció sanitària de la covid-19.

Image
Noi i Noia com Agents Covid

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha reprès l'acció comunitària de sensibilització de la ciutadania envers la necessitat de complir amb les mesures de prevenció de la covid-19 que ja va realitzar a finals de l'any passat de la mà d'agents de covivència que actuen a la via pública, sobretot en espais públics i zones d'esbarjo de més afluència del municipi. 

Les funcions d'aquests agents són similars a la dels agents cívics i és facilitar informació a la ciutadania sobre les mesures de prevenció sanitària derivades de la covid-19, amb l'objectiu d'afavorir la conscienciació, les actituds i els comportaments cívics i responsables de la ciutadania i evitar sancions i multes administratives. Entre d'altres, aquests agents recordaran l'obligatorietat de l'ús correcte de la mascareta i de la resta de mesures de seguretat sanitària recollides pel PROCICAT. 

Aquests professionals també tenen com a funcions orientar, informar i sensibilitzar als veïns i veïnes respecte de les diferents recomanacions en matèria de Salut Pública per a la prevenció de nous contagis; abordar possibles tensions, desavinences i conflictes que puguin sorgir; i vetllar per la igualtat de tracte i no-discriminació de cap persona en les tasques d'informació, difusió o de caràcter educatiu. En aquesta ocasió els dos agents cívics contractats se centraran especialment en el col·lectiu jove, que és un dels més afectats per la pandèmia i que més està patint les conseqüències emocionals i econòmiques. A banda d'informar i sensibilitzar aquest col·lectiu, els agents de convivència recolliran les seves inquietuds.

La intervenció tindrà una durada de tres mesos, fins el 27 de juny.