06/09/22

Bona acollida del programa d’activitats per a infants i joves durant l’estiu a Olesa

L’Ajuntament d’Olesa ha posat en marxa diverses propostes lúdiques durant els mesos d’estiu per fomentar l’aprenentatge dels infants i joves del municipi.

Image
Nena asseguda a la gespa amb fulls de dibuixos per jugar

El Departament d’Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i la Xarxa Socioeducativa de la Infància i l'Adolescència-Pla Educatiu d’Entorn han organitzat aquest estiu un seguit d’activitats gratuïtes que han tingut una molt bona acollida d'infants i de joves del municipi. L’objectiu ha estat fomentar espais d’aprenentatge a través de propostes lúdiques durant el període de vacances escolars. Tots els projectes s’han implementat a través de les mesures 7 i 17 del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE) del Pla Educatiu d’Entorn de la Generalitat de Catalunya, i ha suposat una inversió d'uns 12.000 euros.

Una iniciativa ha estat el “Taller de Suport i Acompanyament Educatiu a l’estiu” i que ha comptat amb dues activitats. La primera, la continuïtat dels tallers d’estudi que es fan durant el curs escolar i en els quals una vintena de nois i noies d’infants de 4t, 5è i 6è d’Educació Primària de diferents centres educatius del municipi han gaudit d'activitats durant el mes de juliol amb una temàtica diferent cada dia: activitats d’educació emocional, matemàtiques, art i treballs manuals, jocs de lectura, piscina i jocs aquàtics, entre d’altres.

L’altra activitat ha estat “Dramàtics”, una proposta d’expressió teatral per potenciar les habilitats socials dels infants i fomentar l’ús de la llengua catalana. “Dramàtics” va comptar amb la participació d’una desena d’alumnat de 5è i 6è d’Educació Primària, i de 1r i 2n d’Educació Secundària, procedents de diferents centres educatius. Anna Gasset, tècnica de la Xarxa, ha explicat que “els participants d’aquesta activitat es van mostrar molt contents i implicats. De fet, els tallers van comptar amb una molt bona assistència durant tots els dies” i ha afegit que “el teatre és una activitat que promou les relacions entre persones i una immillorable eina d’integració social”.

Durant les vacances escolars, els infants també van gaudir d’“Un estiu per jugar. Jocs a les places”, un programa que va oferir, els dimarts i dijous de juliol a la tarda, un seguit de jocs d’aigua, de taula i gegants a les places del municipi. Les activitats van comptar amb una bona acollida tot i les altes temperatures que es van viure durant el mes de juliol. Segons Gasset, “en aquesta activat ens hem volgut acostar a diferents espais d’Olesa per facilitar la participació dels infants”.

D’altra banda, el Departament d’Ensenyament va treballar conjuntament amb el Departament de Joventut per posar en marxa, en l’àmbit de la Xarxa Socioeducativa- Pla Educatiu d’Entorn, l’”Estiu Jove”, dirigit a jovent d’entre 12 i 16 anys. Un any més, l’activitat va ser un èxit, i hi van participar una vintena de joves. Es van realitzar sortides, tallers i activitats de sensibilització de diferents temàtiques segons els interessos del grup.