07/03/24

La Policia Local d’Olesa deté tres individus que havien furtat la bossa a una dona i li havien sostret 2.000 €

Els agents van realitzar aquest dimecres una vigilància especial en supermercats i entitats bancàries per, precisament, detectar possibles sospitosos de furts. L’actuació va permetre detectar i detenir tres presumptes lladres en el mateix moment que una dona denunciava en comissaria el furt de la seva bossa.

Image
Policia Local d'Olesa

La Policia Local d’Olesa va detenir ahir al migdia tres homes per un presumpte delicte de furts i estafes, després que els tres individus haguessin furtat en un supermercat del municipi la bossa d’una veïna d’Olesa, a qui van robar 2.000 € utilitzant la seva targeta bancària en un caixer. Es dona la circumstància que quan la dona estava denunciant el furt de la seva bossa a la comissaria de la Policia Local, els agents comunicaven a prefectura la detenció dels tres homes i la immediata recuperació dels diners i tots els objectes personals que havien robat. 

Els drets detinguts van ser entregats als Mossos d’Esquadra, en espera de passar a disposició judicial.

La ràpida detenció i resolució del cas va ser possible gràcies que els comandaments policials havien advertit als agents, abans de l’inici de les tasques de patrullatge, d’un seguit de furts en supermercats del municipi amb un modus operandi similar. En aquests casos, els lladres acostumen a seguir una dona que fa compres sola pel supermercat, i a qui segueixen fins a la caixa per espiar, quan aquesta paga la compra amb targeta bancària, el número secret que clica al datàfon de pagament. Tot seguit, segueixen la víctima fins a l’aparcament de l’establiment, i mentre un dels lladres la distreu amb alguna excusa, la resta li sostreu la bossa del cotxe. 

Com que saben que la víctima trobarà a faltar de seguida la bossa, el que fan els lladres en aquests casos és anar ràpidament a un caixer a treure en efectiu la màxima quantitat de diners possible.

Davant aquestes evidències, els comandaments policials havien advertit els agents que vigilessin especialment supermercats i entitats bancàries locals, amb la voluntat de detectar persones amb actitud sospitosa.

Això precisament és el que va detectar una patrulla als voltants de les 12 del migdia, aquest dijous, quan van veure un individu en un caixer del carrer d’Anselm Clavé al costat d’un cotxe on l’esperaven dos individus més, tots amb actitud nerviosa. En procedir a la seva identificació, els agents van trobar que els tres homes duien una targeta bancària a nom d’una dona, així com 2.000 € en efectiu i una bossa amb els objectes personals de la dona. 

En comprovar que la dona, en aquells moments, estava denunciant el robatori a la comissaria, els agents van procedir a detenir els tres individus per un presumpte delicte de furts i estafa. La dona va poder recuperar de seguida tots els seus objectes personals, inclòs el mòbil i les claus de casa seva, i els 2.000 € que li havien sostret del seu compte.

Gràcies a aquestes detencions, la Policia Local d’Olesa també ha pogut comprovar que un dels tres individus està implicat en uns furts comesos al Mercat Municipal i per tant, seran casos que també es podran resoldre, segons han informat fonts policials.

Des de la Policia Local d’Olesa es recomana vigilar especialment quan es fan compres en establiments comercials i prendre mesures de protecció quan s’introdueix el número secret de la targeta en fer els pagaments. La Policia també recomana no atendre a requeriments que persones desconegudes puguin fer als aparcaments dels supermercats i, en tot cas, vigilar de prop les pertinències personals, ja que els lladres aprofiten aquests descuits per furtar bosses i moneders.