02/10/23

Olesa commemora amb una gran festa el Dia Internacional de les Persones Grans

Desenes de persones van assistir aquest diumenge a la commemoració del Dia internacional de les Persones Grans organitzada pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olesa amb la col·laboració de Creu Roja del Baix Llobregat Nord. 

Image
Celebració Dia Internacional Persones Grans 2023

La commemoració del Dia internacional de les Persones Grans es va celebrar , aquest diumenge a la tarda, al Parc Municipal, a tocar l’edifici de Cal Mané, seu dels Serveis Socials, i va estar presidit pel regidor de Benestar Social, Jordi Martínez, encarregat de llegir el manifest commemoratiu. A l’acte també hi va ser el regidor de Festes i d’Aigua i Energia, Ferran Cerdeira i el regidor del PSC Fernando Vicente.

Commemoració Dia Internacional de la Gent Gran 2023  Commemoració Dia Internacional de la Gent Gran 2023

El manifest pel dia Internacional de les Persones Grans destacava la celebració, enguany, del 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, que estableix que totes les persones, “tinguem l’edat que tinguem, tenim dret a gaudir plenament dels nostres drets humans i llibertats fonamentals. Per aquest motiu, la 33a celebració del Dia Internacional de les Persones Grans es centra en demanar que s’acompleixin aquestes promeses per a totes les persones grans”. 

Segons el manifest, la vellesa continua lligada a creences i estereotips “irreals i discriminatoris, que ofereixen una visió negativa de les persones grans”, quan són “un dels pilars d’aquesta societat, motor del voluntariat i dels treballs de cura, i, per la nostra experiència, un valor de l’aprenentatge col·lectiu”.

Per això és important, prossegueix el manifest, enfortir la solidaritat entre generacions, guiada pels principis de drets humans, la participació, la responsabilitat i la no discriminació, “perquè del nostre present dependrà també el vostre futur”.

Per tot plegat, el manifest recull la reivindicació de les persones grans del Baix Llobregat a ser ciutadans i ciutadanes de ple dret, a tenir dret “a la integració tecnològica, a gaudir de la natura i de la cultura, a serveis socials i sanitaris de qualitat, a pensions dignes i a viure amb seguretat, salut i de manera lliure i autònoma”. Per aquesta raó exigeix l’aprovació d’una Llei de Persones Grans a Catalunya, que contribueixi a fer més visibles a les persones grans i garanteixi els seus drets.

Audio file

Llegit el manifest, la festa va ser amenitzada per Los Guateques de Rony Lomas, que va fer aplaudir i també ballar de valent les persones assistents amb èxits dels anys 60 i 70. 

Commemoració Dia Internacional de la Gent Gran 2023

En commemoració del Dia internacional de les Persones Grans el Departament de Benestar Social va fer entrega als assistents d’una bossa commemorativa de la Xarxa municipal de la Gent Gran i del programa “Olesa a l’Aguait”. 

Commemoració Dia Internacional de la Gent Gran 2023