27-set.
10:00
27-set.
12:00

Tens una proposta per al Pressupost Participatiu, però no saps com presentar-la? 

Durant aquestes setmanes, els dimecres ens acostarem als barris per ajudar-vos a elaborar i presentar la vostra proposta.

  • 27/09, de 10 a 12 h al Poble Sec.
  • 04/10, de 17 a 19 h a La Central.
  • 11/10, de 10 a 12 i de 17 a 19 h al Sant Bernat.
  • 18/10, de 10 a 12 h a Les Planes.

Recordeu que podeu presentar les vostres propostes fins al dia 22 d'octubre. Ho podeu fer a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat.

Organitza: Dept. de Participació Ciutadana

Image
Cartell de les sessions informatives als barris per al Pressupost Participatiu 2023
28-set.
09:30
28-set.
10:30

El Departament de Promoció Econòmica ha organitzat aquesta sessió informativa en línia adreçada a empreses ubicades als polígons industrials d'Olesa i persones interessades en el projecte local de comunitats energètiques.

Programa de la sessió:

  • Salutació institucional, a càrrec de l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Jordi Parent.
  • Presentació de l’estat del projecte sobre comunitats energètiques a Olesa impulsat des de l'Ajuntament, a càrrec de Ferran Cerdeira, regidor d'Aigua i Energia i de Daniel González Castellví, consultor d’Aiguasol Consulting SCCL.
  • Presentació del servei de diagnosi i assessorament sobre estalvi de consums i costos energètics per a empreses d’Olesa, a càrrec de Manel Rivero, gerent d’Intiam Ruai S.L.
  • Projectes energètics impulsats des de l'Associació Industrial Olesa (ASINOL), a càrrec de Mireia Moreno i Xavier Llopart, tresorera i secretari respectivament de l’entitat

Inscripcions a olesaindustrial@olesademontserrat.cat o bé a l'enllaç que trobareu més avall.

Organitza: Departament de Promoció Econòmica

Inscripcions: Formulari d'inscripció

Lloc: Sessió telemàtica
Image
Sessió informativa La transició energètica als polígons industrials d'Olesa de Montserrat
28-set.
10:00

El CAP d'Olesa ofereix un petit curs per donar formació a persones que exerceixen tasques de cuidador persones dependents. És una formació encarada a aquelles persones que no disposen d'una titulació reglada en aquest àmbit.

Organitza: CAP Olesa

Lloc: Cal Rapissa

Image
Cartell de la formació per a cuidadors de persones amb dependència
29-set.
19:00
15-oct.
20:30

Com a un dels actes previs de La Festa dels Miquelets d'enguany, la organització inaugura la l'exposició de vestimenta tradicional a la Catalunya Nord: La cofa catalana.

Una mostra arribada directament de Perpinyà, que ens ajuda a comprende la vida tradicional de la zona a través de la seva roba.

Aquesta exposició estarà oberta fins el 15 d'octubre.

Organitza: Associació Cultural La Festa dels Miquelets

Image
Imatge promocional de l'exposició de roba tradicional per La Festa dels Miquelets 2023
29-set.
19:00

En una activitat conjunta, OlesaAteneu i El Casal ens conviden a escoltar l'historiador Eduard Ortuño que explicarà la com ens ha arribat la Grècia antiga a través de la indústria cinematogràfica.

Organitza: OlesaAteneu i El Casal

Inscripcions: Pàgina d'El Casal

Lloc: Teatre El Casal
Image
Cartell de l'activitat Història i cinema, organitzada per OlesaAteneu conjuntament amb El Casal
29-set.
22:00

Una ruta llòbrega i nocturna pels carrers de la Olesa del 1700, on us horroritzareu amb els crims més truculents i les anècdotes més escabroses que es van esdevenir durant els anys del segle XVIII.

Organitza: Assoc. Cultural La Festa dels Miquelets

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Pl. Nova
Image
Cartell de la visita guiada "L'Olesa fosca i misteriosa el 1700" en el marc de La Festa dels Miquelets 2023
30-set.
10:00
30-set.
13:00

El Parc Rural del Montserrat organitza un taller gratuït de degustació d'oli d'oliva al Centre Cultural Cal Puigjaner. El taller anirà a càrrec de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

Inscripcions enviant un correu a ass.parcruralmontserrat@gmail.com

Organitza: Parc Rural del Montserrat

Image
Cartell del taller de tast d'oli del Parc Rural del Montserrat
30-set.
19:00

"Quan em vaig quedar embarassada de la meva filla, fa 2 anys, vaig comença a sentir la necessitat de buscar referents per a ella i vaig descobrir quelcom sobre la realitat dels negres a Espanya, una realitat sempre present però a la qual jo vivia d'esquena; el racisme invisible, el racisme positiu, el racisme subtil del qual… si et queixes, et titllen de paranoica".

Aquesta obra és el llegat de Silvia Albert per a la seva filla i la seva manera de canviar el món pròxim, el dia a dia, de crear consciència, plantejar un debat, estimular a la reflexió. És una obra que barreja l'autoreferencia, amb els discursos dels altres, amb ficció, en la qual la protagonista dona veu als afrodescendents a Espanya, i intenta evitar les mirades paternalistes sobre Àfrica. "No es país para negras" és una obra que parla que el lloc no està fora, sinó dins.

Organitza: Dept. de Diversitat i Cooperació

Image
Cartell de l'obra de teatre "No es país para negras"