Serveis, activitats i tallers

Activitat de Joventut   Activitat de Joventut

Espai jove

L'Escorxador   Espai Jove de L'Escorxador

L’Espai Jove està dedicat a l'obertura de L’Escorxador, de dilluns a divendres de 17.00h a 20.00h.  En ell es pot utilitzar de manera lliure el material a disposició dels joves: futbolí, taula de tennis taula, material esportiu, altaveu per a posar música, zona de sofàs i wifi gratuït. 

És un espai obert on el jovent d’Olesa poden relacionar-se entre ell i on poden compartir l'estona amb amics i amigues. 

 

Taula jove

Taula jove

A finals de cada mes, L’Escorxador organitza una Taula Jove, un organisme de debat obert als i les joves del municipi amb la finalitat de reunir-los i implicar-los en primera persona dins la presa de decisions que estan relacionades amb ells i elles. 

La Taula Jove recull les propostes, necessitats i opinions més personals dels i les participants i serveix com a espai participatiu, punt de trobada per a joves i com a nou canal de comunicació entre els joves i l’Ajuntament. 

A través d’aquesta activitat es realitzen propostes de tallers, millores i altres aspectes de cara a millorar els serveis que s’ofereixen per a la joventut. 

Programa Escolta Jove

El Programa Escolta Jove és un projecte subvencionat per la Diputació de Barcelona amb la finalitat de donar resposta i recursos a la població juvenil per a afrontar les conseqüències de la pandèmia. Ho fa a través de dues branques: contractant personal de l’àmbit socio-educatiu per a reforçar els serveis i espais juvenils de la població i liderant un servei d’atenció psicològic i acompanyament emocional gratuït per a persones d’entre 12 a 35 anys. 

Les sessions de teràpia es fan a l’Oficina de Participació Ciutadana i s’hi pot apuntar qualsevol persona interessada.

Punt Lila

El Punt Lila està organitzat pel Departament de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ i té lloc cada dimecres, a les 18.00 h, a L’Escorxador. S'hi treballen tot tipus de temes relacionats amb el gènere, l’orientació sexual i altres interessos que tinguin els joves que hi participen. 

A través de material didàctic, el personal tècnic acull a tothom qui vulgui participar-hi per treballar aspectes tant importants i humans com el cos humà, les relacions interpersonals, l’afecte, la sexualitat, etc.

Activitats coorganitzades amb joves

X-Corxador Fest

X-Corxador Fest

Festival organitzat per a donar veu a la cultura urbana d’Olesa de Montserrat. Els i les joves participants han fet tot de demostracions d’il·lustracions en grafiti, skate, rap, etc. 

Festival d'Art Jove a L'Escorxador

Festival d’Art

Festival dedicat als i les joves artistes olesans/es amb l’objectiu de mostrar el seu art a la resta de població. 

Jove Fest a L'Escorxador

Jove Fest

Festival dedicat als i les joves músics i artistes olesans/es. Amb actuacions de grups locals i la participació d’artistes oferint espectacles i estands per a vendre el seu art, els i les joves olesanes demostren els seus talents. 

Cessió de L'Escorxador

L'Escorxador

L’Escorxador és una sala polivalent oberta al públic. És possible demanar la seva cessió per tal de realitzar actes, activitats, xerrades i altres esdeveniments. Aquest servei s'adreça només a entitats.

Accediu al tràmit en línia per sol·licitar la cessió d'equipaments municipals.

Tallers de primavera

Durant la primavera el Departament de Joventut organitza diferents tallers al llarg de la setmana: 

Dilluns: el taller de pastisseria és un taller gratuït a partir dels 12 anys que té com a finalitat introduir-te en la branca més dolça de la cuina. Aprendràs a preparar tot tipus de receptes i postres bàsics que podràs degustar posteriorment. Aquesta activitat es fa els dilluns 17 i 24 d’abril i 8 i 15 de maig en horari de 18.00h a 20.00h a l’edifici de l'Escola Municipal d’Arts i Oficis.

Dimarts: a través del taller de grafit gratuït a partir dels 12 anys, els i les joves aprendran una nova tècnica que els ajudarà a demostrar el seu art. Esprais, pinzells i imaginació és tot el que cal per a participar-hi. Amb aquesta tècnica artística cada persona aprendrà a realitzar les seves pròpies obres. L'activitat es fa els dimarts 18 i 25 d’abril i 2 i 9 de maig en horari de 18.00 a 20.00 a L’Escorxador.

Dijous: aprendre a treballar la ceràmica i a realitzar creacions amb ella és la finalitat d’aquest taller.  En el taller gratuït de ceràmica que oferim a partir dels 15 anys aprendràs a confeccionar les teves pròpies peces per endur-te-les a casa. A més d’aprendre les tècniques de la ceràmica podràs deixar volar la teva imaginació i crear tot allò que vulguis! Aquesta activitat es fa els dijous 20 i 27 d’abril i 4 i 11 de maig en horari de 17.45 a 18.45 a L’Escorxador.

Des d’Ensenyament i conjuntament amb els instituts d’Olesa de Montserrat s’organitza un taller de rap gratuït, a partir dels 14 anys. En aquesta activitat aprendràs com es crea l’estil musical de rap i a empoderar-te a través de les rimes i la composició de cançons. Aquesta activitat té lloc els dijous 13, 20 i 27 d’abril i 4 de maig en horari de 18.45 a 20.45h a L’Escorxador. 

Divendres: amb l'última tendència musical coreana, t’oferim un taller gratuït a partir dels 12 anys on podràs aprendre a ballar les cançons dels teus ídols del K-pop. Aquesta activitat es realitzarà els divendres 14, 21 i 28 d’abril i el 5 de maig en horari de 16.45 a 17.45 a L’Escorxador.