12/09/23

Protecció Civil farà una prova del sistema d’alertes als telèfons mòbils d’Olesa el 14 de setembre

L'objectiu de la prova és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d'emergència imminent.

Image
Cartell de la prova del sistema d'alertes

Protecció Civil de la Generalitat farà el proper dijous 14 de setembre una prova del Sistema d'Alertes per a totes les comarques de Barcelona.

L'enviament es dividirà en diferents franges horàries del territori, i en el cas d’Olesa de Montserrat, serà al voltant de les 13 h. La Cap d’Operacions de Protecció Civil, Cristina Vicente, explica que tots els telèfons mòbils que puguin rebre l'alerta de Protecció Civil, sonaran i es visualitzarà a la pantalla un missatge indicant que es tracta d'una prova.

En aquest sentit, totes les persones amb telèfon mòbil intel·ligent que es trobin a Olesa, encara que els duguin persones que estan de pas per carretera o ferrocarril, rebran un missatge en català, castellà i anglès amb el següent text:  «PROVA D'ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te». 

Aquest missatge anirà acompanyat d'un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge, el qual només finalitzarà quan la persona que rebi el missatge el llegeixi i premi una tecla que li apareixerà en pantalla.

Audio file

L'objectiu de la prova és la millora dels protocols de seguretat cap a la ciutadania, per tal de poder transmetre instruccions en cas d'emergència imminent. Per aquest motiu, des de Protecció Civil es demana a la ciutadania respondre a un petit qüestionari de valoració de la prova que trobaran a la seva pàgina web.

Audio file

El sistema d'alertes d'emergència al mòbil es farà servir només en els casos d'emergència greu en què l'autoritat de Protecció Civil hagi determinat que cal donar instruccions a la població sobre accions que ha de dur a terme com pot ser el confinament davant d'un accident químic, inundacions o bé accions que ha d'evitar fer. 

Les persones que per raons de feina o bé per tenir una sensibilitat alta a certs sons no vulguin rebre'l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo, tot i que hi ha alguns models de telèfon en els que les alertes sonen encara que estigui en mode avió.

Podeu consultar tota la informació sobre el Sistema d'Alertes a la pàgina web interior.gencat.cat/alertesprotecciocivil