17/04/24

Olesa celebra el Dia Internacional de la Dansa per promocionar el ball entre la ciutadania

L’Ajuntament recupera aquesta commemoració amb l’objectiu d’apropar la dansa i donar a conèixer els seus beneficis per al benestar físic i emocional.

Image
Cartell del Dia Internacional de la Dansa 2024

Cartell de l'acte de commemoració pel Dia Internacional de la Dansa 2024.

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat commemora aquest divendres, 19 d’abril, el Dia Internacional de la Dansa al municipi. La regidoria de Cultura ha organitzat una jornada dedicada a aquesta disciplina artística amb tot un seguit d’exhibicions de danses de diferents estils a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay. 

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, Emma Duran, ha explicat que “Olesa recupera aquesta tradició que anys enrere s’havia celebrat al municipi amb l’objectiu de què totes les persones que gaudeixen de la dansa ho puguin celebrar conjuntament i, al mateix temps, que les persones que no estan tan sensibilitzades amb aquesta disciplina, tinguin l’oportunitat de participar en una activitat cultural diferent”. 

Audio file

L’acte de commemoració començarà a dos quarts de vuit de la tarda, amb la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa, a la plaça de Fèlix Figueras Aragay. Tot seguit, “actuaran dansaires d’entitats que es dediquen i vetllen per la dansa, tant tradicional con contemporània, i d’escoles de dansa del municipi”, ha detallat Duran. Les exhibicions aniran a càrrec de l’ACF Olesa Sardanista; l’Associació de Voluntaris d’Olesa (AVO); el Taller Estudi de Ball; l’Esbart Olesà; l’escola de ball La Lluna, Mou-T Espai de Dansa i Moviment i Move On Dance Studio.

Audio file

La regidora de Cultura ha destacat els beneficis que aquesta activitat comporta per a la salut i el benestar físic i mental: “ballar, fer dansa, ens ocupa i ens omple de moltes maneres, no només com a exercici físic, sinó també en l’àmbit del benestar emocional. Per aquest motiu, és important que la ciutadania conegui aquesta disciplina artística”. 

Audio file

El 29 d'abril se celebra mundialment el Dia Internacional de la Dansa (DID). El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO va decidir aquesta data per a commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d'abril de 1727), considerat el pare del ballet modern.

Cada any el DID converteix la dansa en la gran protagonista, reconeixent i donant suport a l'esforç constant de totes aquelles persones que fan que la dansa sigui un fet i no només un somni.

El DID també és una festa on compartir la passió per la dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar la dansa a tothom.