20/10/21

Olesa acull la celebració del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud

Al voltant d'un miler de persones han assistit al Teatre de La Passió a la recollida de felicitacions i reconeixements de la Regió Metropolitana Sud d'aquest cos de seguretat.

Image
Assistents dels mossos d'Esquadra i familiars davant el Teatre la Passió

La Regió Policial Metropolitana Sud ha celebrat avui el Dia de les Esquadres amb un acte al Teatre de La Passió que ha aplegat al voltant d'un miler d'assistents, entre agents de mossos de les 10 àrees bàsiques policials que l'integren la Regió Policial Metropolitana Sud i els seus familiars. Amb aquest acte institucional es fa un reconeixement a la feina diària de tots els comandaments, caporals i agents que vetllen per la seguretat dels municipis que integren les comissaries de la Regió Metropolitana Sud com Cornellà, Esplugues, Garraf, Gavà, l'Hospitalet, Martorell, El Prat, Sant boi, Sant Feliu de Llobregat i Alt Penedès. A l'homenatge del cos també hi han estat presents representants de caps de les policies locals dels diferents municipis d'aquesta àrea policial del cos de la Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Poc abans de les 11h del matí el comissari Cap de la regió metropolitana sud, Eduard Sallent; acompanyat del Major del Cos, Josep Lluís Trapero; ha passat revista a una formació de Mossos a la plaça de l'Oli i tot seguit han accedit a l'interior del teatre, acompanyats del comissari Carles Anfruns; el Secretari General del Departament d'Interior de la Generalitat, Oriol Amorós; i l'Intendent, Joan Carles de la Monja, entre d'altres.

L'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, ha fet d'amfitrió de l'acte, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez; i el Sergent de la policia local, Isaac Aymerich.

Tots ells, abans d'accedir a l'interior del teatre, han fet un recorregut per l'exposició de recreació històrica del cos de Mossos d'Esquadra que s'ha muntat al vestíbul del teatre amb motiu d'aquesta celebració. També hi ha assistit un grup de recreació històrica del cos de mossos.

Posteriorment s'ha fet la projecció d'un vídeo institucional on es mostra el dia a dia dels agents de Seguretat Ciutadana, que és el cos que està més a prop de la ciutadania i on destaquen que el 90% de les accions d'intervenció són mediacions. 

En el transcurs de l’acte s’han lliurat prop de 200 felicitacions a membres del cos de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud, ciutadans i membres del personal d’administració de la Regió Policial.

El Secretari General del Departament d'Interior de la Generalitat, Oriol Amorós, ha volgut destacar en el seu discurs la feina feta pels Mossos en els darrers mesos de pandèmia "aquest acte és un agraïment a la vocació de servei públic, al compromís amb les persones en la defensa de les garanties de drets i llibertats de la ciutadania,  i sobretot, al reconeixement a la gran tasca feta en pandèmia, on els mossos i mosses sempre hi han sigut, amb els patrullatges, fent molta tasca assistencial, atenent als més vulnerables i havent d'implementar mesures restrictives de drets fonamentals que mai haguèssim pensat, i ho han fet amb responsabilitat. Moltes gràcies per la tasca feta en aquests mesos tan complicats!", ha dit.

L'alcalde, Miquel Riera, ha destacat la importància que Olesa hagi acollit aquesta jornada "és una oportunitat per posar al mapa Olesa i els seus equipaments, i promocionar el municipi, i alhora també és una oportunitat per adreçar-nos als cossos de seguretat i demanar ratios més altres de Mossos al nostre terrritori" ha explicat, i ha afegit "amb aquests reconeixements es posa en valor la feina i la col·laboraicó que fan Mossos i Policia Local i altres cosssos de seguretat, per les feines destacades sobretot en matèria antiterrorista i de defensa dels valors democràtics. Aquest és un agraïment als i les agents i també a les seves famílies".

L'acte s'ha clos amb el parlament de l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, i la interpretació de l'Himne Nacional de Catalunya.per part de l’agent de mossos, Pep Cardona, i la directora de l'Escola Municipal de Música d’Olesa, Sònia Zurriaga.

El Dia de les Esquadres es celebra cada any el 22 d'abril, tenint com a referència històrica el 22 d'abril de 1882, quan els agents dels Mossos d'Esquadra de la Diputació de Barcelona es van traspassar a la Generalitat de Catalunya. L'any passat es va anul·lar per la pandèmia i enguany es va haver de posposar.

El Govern català va aprovar l´any 2005 declarar el dia 22 d´abril el Dia de les Esquadres. La denominació “Dia de les Esquadres”  vol potenciar el caràcter històric del cos i d'aquelles primeres Esquadres creades en el segle XVIII, i  contribueix a la consideració del cos de Mossos d'Esquadra com a policia arrelada a la cultura i al poble de Catalunya.