21/12/21

L’Ajuntament d’Olesa preveu la cancel·lació de la festa de Cap d’Any davant l’anunci de noves restriccions covid

Les restriccions previstes han de tenir encara l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però l’Ajuntament ja ha organitzat el retorn dels diners de les entrades, que es farà els dies 28, 29 i 30 de desembre, de 17.00 h a 20.00 h, a la Casa de Cultura.

Image
Cartell amb una banda vermella de cancel·lat de la Gran Festa de Cap d'Any al pavelló

El Govern de la Generalitat ha decidit aplicar noves mesures per frenar el creixement de la pandèmia a Catalunya, impulsada per la variant òmicron. L’executiu català proposa limitar les trobades a un màxim de 10 persones, implementar novament el toc de queda ( de la 1 de la nit fins a les 6 de la matinada), tancar l’oci nocturn i reduir els aforaments al 50% a l’interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i cultura. Davant l’anunci de les noves restriccions, que entrarien en vigor la nit de dijous a divendres, l’Ajuntament d’Olesa ha previst la més que possible cancel·lació de la gran festa de Cap d’Any al pavelló Sant Bernat.

Les restriccions previstes han de tenir encara l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però com que tot apunta que la majoria de mesures tiraran endavant, l’Ajuntament d’Olesa ha organitzat el sistema de retorn dels diners de les entrades que s’havien venut des de dissabte. El retorn de les entrades es farà els dies 28, 29 i 30 de desembre, de 17.00 h a 20.00 h, a la Casa de Cultura.

La Generalitat preveu que la resolució amb les noves restriccions tingui una vigència de 15 dies, i sigui revisada un cop complert aquest termini de temps.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que aquestes mesures tenen l’objectiu de reduir la interacció i la mobilitat, “perquè és la manera amb què es transmet el virus”. Ha assegurat que són “mesures necessàries” després de constatar que en la darrera setmana el nombre de contagis a Catalunya s’ha doblat.

Un cop la Generalitat emeti la resolució amb les noves restriccions l’Ajuntament podrà estudiar si aquestes afecten alguna altra activitat programada per a aquestes festes. De moment, l’anunci del govern català no afecta les cavalcades, activitats a l’aire lliure o els casals de lleure de Nadal.

Precisament, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, participa aquesta tarda en una reunió d’alcaldes i alcaldesses amb el delegat del Govern durant la qual l’Ajuntament espera rebre més informació i aclariments sobre les mesures proposades. L’alcalde ha remarcat, però, que “hem d’esperar els decrets i les resolucions per tal d’establir els graus d’afectació sobre les activitats previstes per a aquestes festes i així treballar en l’adaptació de cada activitat. Amb les que sigui possible es buscaran alternatives, i amb les que no, s’hauran de cancel·lar”.

Miquel Riera també ha recordat que l’Ajuntament porta gairebé dos anys “anticipant possibles escenaris de treball i adaptant les activitats a les normatives, sempre canviants, en funció de l’evolució de la pandèmia, i per tant, en aquestes festes farem el mateix. Col·laborarem amb qui te les competències de Salut, que és la Generalitat; vetllarem per la salut comunitària, inclosa la salut emocional, i alhora treballarem per mantenir vives les tradicions i la cultura popular”.