06/08/21

L’Ajuntament insisteix en la necessitat d’extremar les precaucions enfront de la covid-19

Malgrat la lleugera baixada de la incidència en l’última setmana, cal seguir posant l’accent en la mesura i cura que s’ha de tindre en les trobades socials, familiars i d’amics, mantenint totes les recomanacions sanitàries

Image
Mòdul Annex al Cap

L’Ajuntament d’Olesa insisteix en la necessitat que la ciutadania extremi les mesures de protecció i prevenció de contagis per covid-19. Tot i que el risc de rebrot i la velocitat de transmissió han baixat respecte a fa uns dies, els nivells continuen sent elevats, com al conjunt de Catalunya. Per aquesta raó és essencial limitar la mobilitat, els contactes socials i aplicar les mesures bàsiques de protecció (mascareta, distància, rentat de mans, ventilació).

Segons indica el portal Dadescovid.cat, el risc de rebrot a Olesa té una taxa de 504 (la mitjana de Catalunya és 529) i la Rt és de 0,82 (a Catalunya es situa en 0,73). El CAP Olesa ha informat que de l’1 al 3 d’agost s'han registrat 8 PCR positives i 23 tests d’antígens positius.

Des de l'Hospital comarcal de Martorell han informat l'Ajuntament d’Olesa que no hi ha cap persona del municipi ingressada al centre hospitalari. L’Ajuntament no rep dades d’altres hospitals catalans per detectar altres possibles ingressos de veïns i veïnes del municipi.  Quant a les residències geriàtriques d'Olesa, segons la classificació amb codi de color de la Generalitat, quatre són verdes i dues són vermelles.

Mesures prorrogades fins al 20 d’agost 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat l'última proposta del govern amb la quarta pròrroga del toc de queda de l'estiu. Aquest cop és per a dues setmanes i per a 176 municipis, entre ells Olesa de Montserrat. La pròrroga s'aplicarà a partir d'aquesta mitjanit, d'una a sis de la matinada, i es mantindrà fins al 20 d'agost.

 A partir d'ara, el toc de queda s'aplicarà als municipis que tinguin una incidència acumulada superior als 250 casos de covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers set dies. També entren a la llista els que estan envoltats d'altres municipis amb una alta incidència. La intenció és la de seguir limitant la mobilitat i els contactes socials, sobretot en aquelles activitats més problemàtiques per l’incompliment de les mesures i recomanacions actuals. 

Recordar que en termes generals, es manté l’obligatorietat de la mascareta en tres circumstàncies:

  • espais tancats.
  • a l’aire lliure si no es pot respectar la distància d’1,5 metres amb altres grups bombolla.
  • en espais de restauració mentre no s’està menjant o bevent.

Ara bé, la Generalitat recomana dur la mascareta en tot moment, tot i no poder dictar-ne l’obligatorietat en ser una competència estatal.

Davant l’actual situació, des de l’Ajuntament s’insisteix en la necessitat que la ciutadania tingui màxima prudència i extremi les mesures bàsiques de prevenció de contagis: ús de la mascareta, rentat de mans, distància de seguretat, ventilació i reducció de la interacció social.