Taller de cianotípia per a públic familiar, a càrrec de Mireia Córdoba.

Farem un herbari fotogràfic amb la tècnica d’impressió de fotografies en color cian.

Organitza: Biblioteca Santa Oliva

Inscripcions: Web Biblioteca

Image
Cartell del taller de cinotípia per Mireia Córdoba a la biblioteca
03-abr.
09:00
03-abr.
13:00

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) es desplaça a alguns barris olesans per facilitar que la ciutadania pugui fer els tràmits municipals sense necessitat d’anar a l’Ajuntament. 

Cada dimecres, aquest servei de l’OAC anirà a algun local veïnal en horari de matí, de 9 h a 13 h. i permetrà fer els tràmits que habitualment es fan des de la seu de l'OAC a l'Ajuntament. No cal cita prèvia.

Organitza: Ajuntament d'Olesa de Montserrat

Lloc: AV de La Central
Image
Cartell OAC als barris
12-març
01-maig

Torna l'espectacle olesà per excelència, La Passió. Les dates per les representacions d'enguany són:

Durada prevista de l’espectacle: 2h15′ (dues parts i entreacte). Totes les representacions estan subtitulades en castellà i anglès de forma simultània a l’espectacle.

Organitza: La Passió

Inscripcions: Inscripcions

Preu: 22 euros

Image
Cartell de La Passió 2023, obre de Joan-Pere Viladecans.
31-març
16-abr.

Arriba la Setmana Santa del 2023 a Olesa de Montserrat. El Col·lectiu Misteris Olesa ha preparat un seguit d'actes per commemorar aquesta celebració. A continuació us en destaquem els més rellevants:

 • El tret de sortida serà el divendres 31 de març, a les 19 h a la Casa de Cultura amb la presentació del programa d'actes i inauguració de l'exposició "Icones de la Setmana Santa". L'exposició és una recopilació d'elements figuratius i al·legòrics amb els quals el col·lectiu ens proposa un joc d'endevinalles per identificar cada misteri representat.
 • El diumenge 2 d'abril podrem gaudir del concert “Responsoris de Setmana Santa” de Narcís Casanoves a càrrec de la Coral Sant Esteve, sota la direcció de David Hernández. A les 18.30 h a la Parròquia Santa Maria. Les entrades es poden adquirir al Mercat Municipal a les parades de Carnisseria Neus i Bar Petit. Preu 12 €, anticipada 10 €.
 • El Col·lectiu Misteris Olesa ens ofereix la Missa dels Misteris amb la col·laboració de la coral Santa Maria, seguidament, actuació de l’Esbart Olesà amb el ball de la Moixiganga. Dimarts 4 d'abril, a les 20 h a la Parròquia Santa Maria.
 • A partir de la tarda de dijous 6 s'obriran al públic l'element més representatiu de la Setmana Santa olesana: els Misteris. Perquè no us en perdeu cap, s'ha adjuntat el tríptic informatiu amb plànol de tots els misteris que seran visitables el dijous 6 (de 17 a 24 h) i divendres 7 (de 9 a 24 h). Si voleu gaudir d'una experiència única, podeu apuntar-vos a les múltiples visites guiades que s'han preparat per a l'ocasió:
   
  • Dijous 6 a les 17 h i a les 19.30 h.
  • Divendres 7 a les 11 h (apte per a persones amb mobilitat reduïda), 17 h, 18 h i 19.30 h.
  • El punt de trobada de totes les visites serà la Parròquia Santa Maria. Nens a partir de 12 anys. Inscripcions es realitzaran trucant al 653807231 (Sílvia) o enviant un correu a misterisolesademontserrat@gmail.com. Donatiu: 5 €.
 • El mateix dijous 6 tindrem la possibilitat d'assistir a un concert de petit format al Misteri del Bes de Judes. A càrrec de la Coral Santa Maria. Direcció Eduard Vila i Perarnau. A les 22.15 h a la capella de la residència Nostra Senyora de Montserrat.
 • A les 20 h del dissabte 7 podreu assistir al tradicional Viacrucis que se celebrarà al voltant de l'església. Aquest acte està organitzat per la Confraria del Sant Crist.
 • Una setmana després, per clausurar la programació, el diumenge 16 d'abril torna el Cinema per a l'esperit amb la projecció a l'Auditori de la Casa de Cultura la pel·lícula “Déu és dona i es diu Petrusca”. Presentació i col·loqui a càrrec d'Ada Agut i Domènech. A les 18 h.

Recordeu que tota la informació sobre aquesta tradició olesana la podreu trobar al web del Col·lectiu Misteris Olesa.

Organitza: Col·lectiu dels Misteris Olesa

Image
Cartell d'actes per a la Setmana Santa 2023 a Olesa de Montserrat.
11-abr.
17:30

L'Associació de Voluntaris Olesa (AVO) ens proposa una teràpia basada en l'art per poder gaudir-ne de la seva pràctica i passar-nos-ho bé.

Durant aquest any 2023 teniu diverses oportunitats per participar-hi:

 • Dimarts 7 i 14 de març, 17.30 h: Taller d'aquarel·les.
 • Dimarts 11 d'abril, 17.30 h: Taller de collage.
 • Dimarts 9 de maig, 17.30 h: Taller de pasta de sal. 

Aquestes sessions aniran a càrrec de la terapeuta Ana Mª Belizón. Per inscriure's cal anar al local de l'AVO (carrer d'Anselm Clavé, 187 - Parc Municipal), els dilluns, dimecres i divendres, d'11 a 13 h.

Organitza: Associació de Voluntaris Olesa

Image
Cartell d'Arteteràpia de l'AVO.
12-abr.
11:00
12-abr.
12:30

La risoteràpia és una eina de treball grupal que combina recursos expressius per assolir un riure franc, alliberar tensió i gaudir del contacte dels altres. Es tracta d’una pràctica que aconsegueix despertar la capacitat de sentir, d’expressar, de desconnectar de les preocupacions quotidianes, de deixar fluir la creativitat i sentir-se lliure d’estrès.

A càrrec d’Oriol Garrido (Femteatre.com).

Inscripcions gratuïtes online enviant un correu a cird@olesademontserrat.cat i presencials al C/ Salvador Casas, 3 - Edifici dels Safaretjos.

Organitza: La Teixidora

Lloc: Cal Rapissa

Image
Cursos de primavera de la Teixidora 2023
12-abr.
18:00

Presentació del tercer llibre autoeditat de Carmen Moreno Segura, una olesana “des de fa 52 anys”.

És una novel·la autobiogràfica sobre aquesta dona nascuda a Almeria i que mai va ser a classes ja que des dels 7 anys va haver de treballar i ajudar en una llar amb 10 germans. Un cop establerta a Catalunya, va treballar els últims 37 anys en el psiquiàtric de Martorell i les seves novel·les, segons ella mateixa confessa “li serveixen per a contar la seva història”.

Organitza: Dones i Progrés

Image
Porta del llibre "Las huellas de mi paado"
13-abr.
09:15

Caminades per l'entorn natural d'Olesa de Montserrat: Can Matetas.

Organitza: Dept. de Salut Pública

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Plaça Fèlix Figueres i Aragay
Image
Rutes per l'entorn natural d'abril 2023
13-abr.
19:00

Òmnium del Pal de Montserrat, OlesaAteneu i la Biblioteca Santa Oliva ens presenten el llibre "Impremta i biblioteca a l'hospital militar de Montserrat (1936-1939)".

"Impremta i biblioteca a l'hospital militar de Montserrat" és un llibre de la biblioteca de l'Abadia de Montserrat que tracta sobre la història humana i cultural dins del recinte de Montserrat durant la Guerra Civil. Escrit per Àngels Rius.
 

Organitza: Biblioteca Santa Oliva

Image
Presentació del llibre "Impremta i biblioteca a l'hospital militar de Montserrat"
14-abr.
12:00

Coneix l'enorme edifici del Teatre de La Passió des de dins. El departament de Turisme, conjuntament amb La Passió, ha organitzat aquesta activitat cultural per tal d'apropar aquest edifici tan emblemàtic de la nostra vila a la ciutadania.

Organitza: Departament de Turisme i La Passió

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Plaça de l'Oli
Image
Visites al Teatre de La Passió
14-abr.
18:00
14-abr.
19:30

La risoteràpia és una eina de treball grupal que combina recursos expressius per assolir un riure franc, alliberar tensió i gaudir del contacte dels altres. Es tracta d’una pràctica que aconsegueix despertar la capacitat de sentir, d’expressar, de desconnectar de les preocupacions quotidianes, de deixar fluir la creativitat i sentir-se lliure d’estrès.

A càrrec d’Oriol Garrido (Femteatre.com).

Inscripcions gratuïtes online enviant un correu a cird@olesademontserrat.cat i presencials al C/ Salvador Casas, 3 - Edifici dels Safaretjos.

Organitza: La Teixidora

Inscripcions: Per correu o presencial

Lloc: Cal Rapissa

Image
Cursos de primavera 2023 de La Teixidora
14-abr.
19:00

En Sadurní Paltor Duran, autor d’Escoltant el silenci, va néixer el 9 d’octubre del 1936 a Olesa de Montserrat a la mateixa casa on ha viscut tota la vida. Casat amb Griselda Comes Griñó l’any 1964 a Terrassa. Ha dedicat tota la seva vida a la pagesia. 

Aquest llibre recull part de la seva obra poètica.

Organitza: Comunitat Minera Olesana i Edicions Paper d'Estrassa

Lloc: Comunitat Minera Olesana
Image
Presentació del llibre "Escoltant el Silenci"
15-abr.
08:45
16-abr.

El Club Atletisme Olesa (CAO) estrena aquest 2023 una nova activitat: un cursa de muntanya que es celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 d'abril. 

El dissabte es farà la cursa infantil i diumenge s'han organitzat dues propostes: una cursa de 22 Km i una altra d'11 Km.

Més informació i inscripcions a www.olitrail.com

Organitza: Club Atletisme Olesa

Inscripcions: Web de l'esdeveniment

Lloc: Pl, Fèlix Figueras i Aragay
Image
Cartell Olitrail 2023
15-abr.
10:00
15-abr.
13:30

Amb motiu del Dia Internacional de l'Activitat Física, entitats esportives d'Olesa conjuntament amb el departament d'Esports s'han organitzat per oferir tastets esportius de tota mena.

Vine a la a Pl. Catalunya i prova l'esport que vulguis!

Organitza: Departament d'Esport

Lloc: Pl. Catalunya
Image
Cartell del Dia Internacional de l'Activitat Física 2023
15-abr.
10:30

Visita guiada a l'Olesa represaliada (1936-1940), a càrrec de David Perez Castells. Punt de trobda: Pl. de les Fonts.

Organitza: Departament de Promoció Econòmica (Turisme)

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Pl. de les Fonts
Image
Cartell de les XVII Jornades de Memòria i Justícia
15-abr.
18:30

Projecció de la pel·lícula "Zombi Child" de Bertrand Bonello. 

Sinopsi: Haití, 1962. Un home torna d'entre els morts per treballar en les infernals plantacions de sucre. 55 anys després, una jove haitiana li explica a les seves amigues el seu secret familiar, sense saber que això portarà a una d'elles a cometre una atrocitat.

Organitza: Els Casal Cultural d'Olesa

Lloc: Teatre el Casal
Image
Cartell de la pel·lícula "Zombi Child"
16-abr.
17:00

Amb motiu del Dia Internacional de l'Esport, la Unió Ciclista Olesana organitza una sortida familiar pels carrers d'Olesa i el Bike Park.

Organitza: Unió Ciclista Olesana

Inscripcions: Correu elecrònic

Lloc: Pl. Catalunya
Image
Pedelada pel Dia Internacional de l'Activitat Física
16-abr.
17:30

“Entre Peus i Mans” és un espectacle original, fresc, diferent, sorprenent i ple d’energia que farà que tinguis ganes d’aixecar-te i ficar-te a ballar, fascinat per tot allò que succeeix a l’escenari.

A “Entre Peus i Mans” trobaràs claqué, percussió africana, veu, ball sobre sorra, humor, ritme i molta diversió!

Organitza: La Xarxa d'Olesa

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Teatre El Casal
Image
Cartell La Xarxa Entre Peus i Mans
17-abr.
11:15

Sessions de ioga per a dones embarassades i/o amb nadons fins a 12 mesos amb l'objectiu de promoure el benestar, l'equilibri físic, mental i emocional. Cada dilluns d'11.15 a 12.15 h.

Organitza: Dept. de Salut pública

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Associació de Veïns La Central (Plaça Païssos Catalans, bl.1 bx)
Image
Ioga maternitat
18-abr.
09:30

Caminades per l'entorn urbà, amb sortida davant de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat. Cal portar roba i calçat adients i aigua.

Organitza: Dept. de Salut pública

Inscripcions: Vivetix

Lloc: Pl. Fèlix Figueras i Aragay
Image
Voltem Olesa