Entitats i associacions
Entitats culturals

Associació La Passió d´Olesa de Montserrat

La Passió és l’anònim resultat de milers d’esforços amb nom i cognoms. Olesa de Montserrat, a través de la seva Passió, és el marc des d’on es contempla una bella tradició que ha anat passant durant gairebé cinc segles de pares a fills fins a esdevenir un espectacle de primer ordre. La primera referència escrita està documentada l’any 1538.

Amb el pas del temps, la tradició va esdevenir un important espectacle teatral, patrimoni del nostre país, que ha transcendit amb escreix allò que en origen era vinculat al període de Setmana Santa a Catalunya. Els col·laboradors i col·laboradores de la Passió d’Olesa actuen, maquillen, posen i treuen decorats, els arreglen, s’encarreguen del so, dels llums, de coordinar les seccions tècniques durant l’espectacle, del bon manteniment de les instal·lacions… I a més, tothom fa la seva feina de forma desinteressada. Els col·laboradors són l’ànima de La Passió d’Olesa.

És la primera Passió a tenir la Creu de Sant Jordi, la més alta condecoració que atorga el govern català. La Generalitat de Catalunya la va concedir l’any 2002, en reconeixement a la feina feta i l’entrega de tot un poble per mantenir viva una de les tradicions de teatre popular. 

Adreça:

Carrer d'Anselm Clavé, 109
08640 Olesa de Montserrat
Espanya

Telèfon: 93 778 10 09
Adreça electrònica: info@lapassio.cat
Horari:

De dilluns a divendres de 17 h a 21 h