Entitats i associacions
Entitats culturals
Equipaments culturals

Unió Excursionista de Catalunya (UEC Olesa)

L'origen de la Unió Excursionista de Catalunya (UEC) a Olesa cal buscar-lo en un reduït grup de joves aficionats a l'excursionisme: la Joventut Excursionista Olesana, creada el 1931 pels alumnes del mestre Adolf Cortel, que es van integrar a la UEC el 25 de febrer de 1935.

Encara que l'objectiu principal de les diferents societats UEC era l'excursionisme, la realitat era, i és, que el més important és la relació de persones amb diferents interessos que fan diferents activitats; així, era normal l'existència de seccions d'atletisme, fotografia, teatre, etc. Cal destacar justament de la UEC el fet de ser la pionera a Olesa en tot un seguit d'activitats, algunes de les quals avui constitueixen autèntiques fites en la vida cultural de la vila. En aquest sentit, cal esmentar el paper fundador de l'entitat en esports com el tennis de taula, el tir amb arc, l'atletisme o els escacs; però també cal assenyalar-ne el paper impulsor en l'arqueologia local o en el Concurs Nacional de Fotografia Premi Creu de Saba o en el Concurs de Teatre Amateur Premi Vila d'Olesa. 

A banda de les activitats teatrals, també cal destacar la presència que ha tingut l'entitat en la vida cultural de la vila: caramelles, esbart dansaire, sardanes, espectacles musicals, la serp estricadora i el drac Olivé. La UEC té ara a Olesa més de 300 socis col·laborant en algunes de les diferents seccions: muntanya, teatre, dansa, rocòdrom, drac Olivé i circ.

Adreça:

Carrer de la Vall d'Aran, s/n
08640 Olesa de Montserrat
Espanya

Telèfon: 93 778 29 52
Adreça electrònica: junta@uecolesam.org
Horari:

De dilluns a divendres de 19.00 h a 21.00 h
Dissabtes 10 h a12 h

Web: UEC Olesa