21/12/23

El Voluntariat Vicencià continua amb la seva tasca solidària

El Voluntariat Vicencià continua la seva tasca solidària d’ajuda a les famílies d'Olesa més desafavorides, a les quals mensualment proporciona aliments a través del banc d’aliments que gestiona, així com roba i petites aportacions econòmiques. 

Image
Visita de l'alcalde Jordi Parent, al Voluntariat Vicencià

Entre els serveis que ofereix el Voluntariat Vicencià destaca el banc d’aliments, que lliura menjar a una setantena de famílies per setmana; el rober, amb una mitjana setmanal de 20 famílies; el servei de parament de la llar; el servei nadó; o el servei de mobles. En aquest cas, com l'entitat no té espai on emmagatzemar els mobles, quan una família vol buidar els mobles de casa seva la posen en contacte amb famílies que els necessiten. "Tots aquests ajuts bàsics van destinats a les famílies d’Olesa que ho necessiten derivades del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament", com ha detallat la presidenta d’aquesta entitat social, Maria Carrasco.

Audio file

L’alcalde Jordi Parent, va fer una visita a la seu del Voluntariat Vicencià fa uns mesos per a conèixer de primera mà el servei que presta l’entitat i  les seves necessitats. "Arran de la visita te n'adones de tota la feina que fa aquesta quinzena de voluntaris a l'entitat, coneixes quina és la realitat a Olesa i quines les necessitats. Per aixó també convido a tota la ciutadania a que els visitin" ha destacat l'alcalde.

Audio file

Tot i que aquests ajuts en roba i aliments es necessiten al llarg de tot l’any, "per aquestes dates les famílies olesanes necessiten sobretot productes bàsics d'alimentació com llet i oli; i també roba per a infants i roba d’abric" ha remarcat la presidenta de l'entitat.

Audio file

El Voluntariat Vicencià forma part de l’AIC (Associació Internacional de Caritat), que és una organització internacional no governamental, sense ànim de lucre, dins de l’Església Catòlica. A Olesa aquesta tasca la va iniciar la congregació de les Filles de la Caritat (les Germanes Paüles).

L’entitat està ubicada al carrer d’Indústria, 135 (als baixos d’on estava la llar d’infants Santa Maria) i es pot contactar per telèfon al 675 06 03 49 o per correu vicenciaolesa@gmail.com. L’horari d’atenció és dimarts i dimecres de 17 h a 20 h.