04/02/24

Olesa rep les festes de Sant Antoni omplint els carrers durant tot el cap de setmana

Aquest cap de setmana, els olesans i les olesanes han gaudit d’un seguit d’activitats organitzades per l’Associació Tonis Olesa en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa.

Image
Tres Tombs 2024

Fotografia d'un dels carruatges participants als Tres Tombs de 2024.

El bon temps ha fet que molts veïns i veïnes sortissin aquest cap de setmana al carrer a participar i gaudir de l'ampli ventall d'activitats de les festes de Sant Antoni Abat d'enguany.

Els actes van arrencar dissabte al matí a la pl. de Catalunya amb el traspàs de la bandera, en què El Casal va succeir a la UEC. Aquesta plaça de la vila es va convertir en l'epicentre de la major part d'activitats de la festa, com van ser la ballada de l'Esbart i el sorteig d'un tortell el migdia de dissabte o el mercat medieval que s'ha allargat fins al migdia d'avui diumenge.

Les activitats de les Festes de Sant Antoni Abat van continuar a la tarda amb la Santantonada i encesa dels foguerons amb els Custus Ignis i els Diablots d’Olesa. La nit de dissabte va acabar amb el concert del grup Sittar Green i l'actuació del DJ Ruyex, al sorral del Parc Municipal.

Avui diumenge ha tingut lloc el plat fort de les festes, la passada dels Tres Tombs. El sol ha acompanyat des de primera hora, tant al guarniment de cavalls i carruatges com a l’esmorzar dels traginers que s'ha dut a terme al solar entre els carrers Marta Mata i la carretera de la Puda, al barri de Sant Bernat. Aquest any han participat una vintena de cavalls muntants i una vintena més de carruatges.

Tal com s'havia previst, a les 11.30 h ha arrencat l’esperada cercavila, encapçalada pel carruatge de l’Associació Tonis Olesa amb la imatge de Sant Antoni Abat. El recorregut ha anat des del carrer de les Angelines fins a arribar als carrers d’Anselm Clavé i dels Arbres, on la Banda de l’Escola Municipal de Música ha amenitzat el pas dels carruatges i on s'ha fet la benedicció dels animals.

A continuació, centenars de persones han seguit el recorregut dels Tres Tombs pels carrers de la vila: carrer d'Anselm Clavé, passeig del Progrés, plaça de Catalunya, avinguda de Francesc Macià i carrer Mallorca. La cercavila ha comptat també amb l'ambientació dels grallers de l’Associació de Geganters i Nans d’Olesa. L'alta assistència de públic ha acompanyat a una de les festes d'arrel olesanes, donant un ambient festiu mantenint viva la cultura del municipi.

Un cap de setmana ple d'activitats

En una jornada festiva com aquesta també hi han tingut cabuda les activitats pel Dia Escolar de la No-Violència i la Pau. Enguany s'ha tornat a organitzar un matí de diumenge de jocs gegants i tallers, a la plaça de la Sardana, i el dissabte es va poder provar el joc Amal-Tikva al Centre Cultural Cal Puigjaner.

Els esportistes han pogut gaudir de l'èxit assolit per la segona edició de l'Oli Trail Montserrat que ha organitzat el Club d'Atletisme Olesa. Enguany va incloure el Campionat de Catalunya de Trail Promoció, que es va celebrar el matí de dissabte i va comptar amb la presència de la presidenta de la Federació Catalana d'Atletisme, Mercè Rosich. Rosich va ser una de les encarregades d'entregar els premis als guanyadors juntament amb l'alcalde, Jordi Parent, el 1r tinent d'alcalde, Marc Serradó, i el president del CAO, Juanjo Agudo.

Al llarg de dissabte també es va poder visitar el Mercat de la Terra i les Mans, organitzat pel Parc Rural de Montserratí i Associació Terra i Mans, participar en el taller de màscares de la Ronda de La Buiraca i veure el concert d'Albert Pla. Han tancat el cap de setmana l'XI Aplec d'Hivern de l'ACF Olesa Sardanista i l'obra de teatre infantil "Miranius" a El Casal.