27/12/23

"Som Inclusió", una iniciativa per crear espais inclusius durant aquestes festes

Aquests espais té com a objectiu proporcionar àrees segures per a persones amb diversitat funcional i psicològica, assegurant que puguin gaudir de les festes amb comoditat.

Image
Imatge del projecte d'espais "Som inclusió".

En línia amb la seva missió d'assegurar que tothom pugui gaudir de les festes, l'Ajuntament ha establert uns espais denominats "Som Inclusió". Aquests espais s'ha creat amb l'objectiu de proporcionar ambients segurs i adaptats a les necessitats de persones amb diversitat funcional i psicològica, garantint així la seva participació en les activitats festives. 

Els espais "Som Inclusió" estaran senyalitzats amb una vela de tela i indicarà llocs amb menys soroll i cues més breus, facilitant així l'accés preferent a les persones que ho necessitin. Segons Ferran Cerdeira, regidor de Festes, "aquesta iniciativa és una prova pilot que busca generar àrees inclusives, especialment destinades als més petits, perquè puguin gaudir plenament de les festes".

Audio file

Emma Duran, regidora de Cultura, explica que "aquest és un pas més cap a la inclusivitat completa en què puguin conviure tota mena de persones en qualsevol espai i qualsevol situació".

Audio file

Durant les celebracions de Nadal, aquest espai d'inclusió ja va estar present al Tió Gegant i també es podrà trobar al Patge Viu-Viu o la Cavalcada de Reis. En aquest darrer, Cerdeira informa que "es reservarà un recorregut específic des del carrer Jacint Verdaguer fins a la plaça de l'Oli, on es garantirà l'espai suficient per a persones amb cadires de rodes i es reduirà el soroll durant el pas de les carrosses reials, assegurant una experiència més còmoda per a tothom".

Audio file

Aquesta iniciativa sorgeix d'una comissió participativa en col·laboració amb entitats locals, on es va posar de manifest la necessitat de buscar una igualtat d'oportunitats per a tots els ciutadans. Emma Duran destaca la importància d'aquesta iniciativa i subratlla "la necessitat de sensibilitzar la població sobre la diversitat i la inclusió". A més, demana "responsabilitat de les persones en l'ús d'aquests espais per garantir-ne l'ús adequat per a aquells que realment els necessiten".

Audio file

El Departament de Cultura i Festes convida la ciutadania a participar en aquesta iniciativa, expressant la voluntat de rebre un retorn en forma d'opinions per millorar aquest espai inclusiu. L'objectiu és garantir una festa més participativa i igualitària per a tothom.