21/11/23

Reunió entre l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell per millorar l'assistència sanitària

En la primera reunió bilateral entre l'Ajuntament i el centre sanitari, s'han tractat les deficiències del servei i les línies de millora que s'han iniciat.

Image
Fotografia de la reunió entre l'Ajuntament d'Olesa i l'Hospital de Martorell

L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha mantingut una trobada amb els responsables de l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell per abordar temes rellevants que afecten l'assistència sanitària del municipi, amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei ofert als ciutadans.

El regidor de Salut Pública, Marc Serradó, va estar l'encarregat de parlar en nom del consistori olesà, acompanyat de les responsables dels departaments de Salut Pública i Benestar Social, Tanit Morón i Margarita Ruíz, respectivament. Per part de l'Hospital, a la reunió van assistir el director gerent, Jordi Trelis; el director assistencial, Rafael Gómez; i el nou cap d'Emergències, Pablo Escánez. Serradó remarca la recepció positiva de l'equip de l'Hospital i indica que "la reunió va ser fructífera, ja que van poder exposar les inquietuds i les demandes principals que el govern transmet en nom de la ciutadania".

Audio file

Durant la reunió es va plantejar la preocupació pel desequilibri en la distribució territorial dels recursos sanitaris, posant èmfasi en la insuficiència del CUAP de Sant Andreu. Però les principals inquietuds i demandes exposades per l'Ajuntament, destaquen dues àrees crítiques pel que fa a l'atenció sanitària a l'Hospital de Martorell. En primer lloc, els temps d'espera a les urgències, "els quals es consideren inacceptables en l'actualitat". En segon lloc, la demora en les visites amb els especialistes en algunes àrees com oftalmologia, traumatologia i urologia, entre altres. El regidor de Salut Pública explica que "aquests són els elements que, per l'Ajuntament, són deficitaris des del punt de vista de la qualitat de l'atenció pública".

Audio file

Per part de l'Hospital de Martorell, van exposar les línies de treball que estan duent a terme per millorar la situació, com ara una ampliació amb la creació de més llits individuals per garantir més intimitat als pacients, una extensió de les consultes externes amb nous boxes i una major capacitat d'atenció a les urgències. No obstant això, Serradó remarca "la importància de complementar aquestes ampliacions amb l'assignació de recursos addicionals per millorar la qualitat de l'atenció". 

Audio file

A més, es va discutir la necessitat d'optimitzar els circuits d'atenció sanitària, especialment en l'àmbit de les urgències, per assegurar que la població rebi l'atenció adequada en funció de la gravetat de la seva situació. De nou, Marc Serradó apunta que "l'Hospital està rebent tot un seguit d'urgències que pertocarien a un CAP o CUAP, però la falta d'aquests serveis fa que el centre acabi saturat".

Audio file

En resum, la reunió entre l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat i l'Hospital de Martorell va posar de manifest la preocupació compartida pel bon funcionament del servei sanitari i la seva capacitat per satisfer les necessitats dels ciutadans. Malgrat les línies de treball proposades per millorar la situació, el regidor de Salut Pública considera imprescindible continuar treballant per garantir una assistència sanitària òptima i equitativa per a tots els habitants del Baix Llobregat Nord i, en concret, d'Olesa de Montserrat.