25/03/22

Resum del Ple ordinari del mes de març

Durant la sessió plenària, de nou oberta al públic, es va aprovar la incorporació dels diners del romanent al pressupost del 2022. També es van modificar alguns preus públics així com la taxa per serveis del Mercat Municipal

Image
Imatge del Ple de l'Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament d’Olesa ha aprovat aquest dijous incorporar el romanent de tresoreria al pressupost actual per un import total d’1.222.255 €. Durant la sessió també es va aprovar la modificació de preus públics (de l’Escola de Música i de les  Llars d’Infants)  i d’altres ordenances fiscals. Entre d’altres, també es va aprovar una moció de la CUP per a la redacció d’una ordenança municipal d’estalvi d’aigua i una del Bloc Olesà per a la transformació de la SAREB en un instrument per garantir el dret a l'habitatge.

Incorporació del romanent al pressupost 

El ple de l’Ajuntament d’Olesa ha aprovat dues modificacions del pressupost municipal que el suplementen amb diners provinents del romanent de crèdit i de la venda d’un terreny municipal. L’import total de la modificació és d’1.222.255 €. D’entre les partides més importants del pressupost on es destinarà el romanent destaca la incorporació de 451.255 € al projecte d’obra de la plaça Doctor Fleming. Una altra partida a destacar són els 236.000 €, en l’àmbit urbanístic, per donar cobertura a les intervencions de buidatge al Cementiri Vell. En habitatge destaca la subvenció per ajudes a la rehabilitació (100.000 €) i sumen prop de 40.000 € el total d’imports destinats a Benestar Social per fer front a diverses necessitats fins a finals d’any. També destaca el complement destinat al projecte de reforma de l’edifici de l’antic convent de les Paüles per valor de 126.000 €.

Es destinaran uns imports de 34.500 € i 63.000 €, respectivament, per complementar les partides existents per a la millora d’equipaments esportius com el camp de futbol i el pavelló de bàsquet. Bona part de les intervencions dels regidors i regidores es van centrar en el romanent de tresoreria. 

Marc Serradó, regidor de la CUP, va lamentar que una part important del romanent servirà per continuar finançant les obres de la plaça Doctor Fleming i va recordar que consideren “interessant” el projecte, però el seu finançament “massa car i en cap cas prioritari”. Sobre els 100.000 € destinats a la rehabilitació d’edificis Serradó va preguntar si altres convocatòries d’aquest tipus de subvencions s’han atorgat o han quedat desertes. El regidor de la CUP també es va mostrar “sorprès per la gran ampliació de crèdit per rehabilitar de l’edifici de les Paüles després d’un any sense saber-ne res”.

 Tot i no oposar-se al projecte d’inversió al Cementiri Vell, el regidor de Ciutadans, Carlos Navia, va considerar que “no és el moment” i que els imports per arrencar les obres en aquest espai “es podrien destinar a molts altres camps” com Benestar Social, subvencions per a reformes o en esports.

Jordi Parent, regidor d’Esquerra Republicana, va parlar d’un romanent “de necessitat més que no pas de voluntat”, en la mesura que un 70% del mateix es destina a un seguit de compromisos com les obres de la plaça Doctor Fleming, la rehabilitació de les Paüles i els treballs d’altres empreses en l’àmbit urbanístic. Parent es va mostrar satisfet pel pes de la reforma i modificació dels equipaments esportius en l’ús del romanent, així com per la subvenció per a la reforma de façanes a barris amb dificultats.

 Des del PSC, el regidor Carlos Fernández va recordar que “ja són milers d’euros” els que s’han invertit al Cementiri Vell i va plantejar si s’havia pressupostat bé aquest projecte. Sobre Serveis Socials, Fernández va reiterar que “s’estan afegint uns recursos al departament que ja s’haurien d’haver pressupostat  en el seu moment” i va alertar que el PSC veu “molts treballs realitzats per altres empreses” en diferents àmbits municipals, instant el govern a valorar quin és el tipus de plantilla i si cal revisar necessitats.

 En resposta a la pregunta de la CUP en l’àmbit de l’habitatge, el regidor de l’àrea, Jordi Martínez, va dir que és un “moment per destinar-hi recursos”. Va explicar que hi ha els fons New Generation i que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha tret unes subvencions que han de permetre rehabilitar habitatges de nuclis com els de Sant Bernat o Santa Oliva, assegurant que l’Ajuntament els haurà d’ajudar. Sobre com pressuposta el govern la partida de Serveis Socials i en resposta al PSC, Martínez va destacar que el Bloc Olesà “ha posat un milió d’euros més en aquest camp que quan governava el PSC, multiplicant gairebé per cinc la inversió en ajuts socials”.

 Al debat també hi va intervenir l’alcalde, Miquel Riera. Amb relació a la sorpresa de la CUP per l’ampliació de crèdit per rehabilitar l’edifici de les Paüles, l’alcalde va afirmar que al juliol tenien la voluntat d’engegar el projecte amb una inversió mínima i que aquest ha acabat dissenyant-se en els terminis habituals a través dels recursos propis de l’Ajuntament. Sobre el Cementiri Vell i com s’han pressupostat les accions, Riera va destacar que el projecte “és insòlit i complex per fer el buidatge d’un cementiri ubicat dins una trama urbana”, amb la zona verda a l'horitzó.

 Aquesta modificació de crèdit va quedar aprovada amb els vots a favor del Bloc Olesà i Junts, i l’abstenció del PSC, ERC, Ciutadans i la CUP.

D’altra banda, el Ple va aprovar per unanimitat una modificació de crèdit menor, per un valor de 1.146,27 €. El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa ha optat per destinar aquesta quantitat, procedent de l’apartat de publicitat i propaganda, a disposar d’un catàleg per conèixer la titularitat dels propietaris dels camins rurals de l’entorn i per demanar responsabilitats sobre la gestió i la neteja dels camins.

 

Modificació de diferents taxes i preus públics 

El Ple ha aprovat la modificació de diferents ordenances fiscals, concretament els preus públics de dos serveis com l’Escola Municipal de Música i Llars d’Infants. D’una banda, es va aprovar la rebaixa en el preu de la matrícula de l’Escola Municipal de Música, que es redueix considerablement i costarà 60 € per a tots els alumnes a partir del pròxim curs. Lourdes Vallès, regidora d’Hisenda, va explicar que arran d’un estudi sobre l’Escola de Música per part de la Diputació de Barcelona, “s’ha detectat que el preu de la matrícula és excessiu i no promou l’equitat i el dret d’educació musical de la ciutadania”.

Vallés va reconèixer que, després de fer una comparativa amb matrícules d’escoles de municipis  similars a Olesa, han detectat preus d’entre 20 i 60 €. La regidora també va detallar que han recollit la demanda de les famílies als consells escolars del centre i que amb aquesta reducció del preu esperen afavorir l’accés de la població al centre.

Pel que fa a les llars d’infants, sense actualitzacions dels preus públics després de quatre anys, el Ple va aprovar un augment del preu del servei en paral·lel a la pujada de l’IPC, d’un 5,9%. Vallés va reconèixer que no ho han fet en els darrers dos anys pel context de pandèmia i va justificar l’augment dels preus de les llars d’infants afirmant que els salaris s’han incrementat, així com els subministraments i la resta de materials o serveis.

 El regidor de la CUP, Marc Serradó, va dir en referència al preu de les llars d’infants, que la pujada “no marcarà la diferència respecte dels actuals” i es va mostrar preocupat per excloure a certes famílies del servei, destacant que és important “garantir l’accés universal a les llars”. També es va preguntar “si això s’està garantint a Olesa” i va concloure que “no s’està oferint una tarifació social” a les llars d’infants.

Respecte de la llar d’infants i la tarifació social, la regidora d’Ensenyament, Lourdes Vallés, va explicar que el govern porta dos anys “fent un estudi socioeconòmic” a través de la UAB, i que actualment s’està estudiant la part econòmica per implementar la tarifació social al més aviat possible.

El regidor de Ciutadans, Carlos Navia, es va mostrar satisfet amb la baixada del preu de la matrícula de l’Escola Municipal de Música, però en desacord amb la pujada a les llars d’infants, un servei que va deixar clar: “sempre serà deficitari”. Navia va dir que s’ha de tenir clar que “s’han de donar certs serveis costi el que costi” i sobre l’augment del preu en paral·lel a la pujada de l’IPC, ho va considerar “un mal menor”.

 Jordi Parent, d’ERC, va valorar positivament la modificació a la baixa del preu de la matrícula de l’Escola de Música i es va mostrar comprensiu amb relació al futur preu de les llars d’infants perquè no ho veuen preocupant “venint d’on venim”. Parent va destacar que els preocupa on van a parar els diners que paguen les famílies i va compartir que volen caminar cap a la municipalització de serveis al municipi, entre ells les llars d’infants.

 Per part socialista, Carlos Fernández va destacar que els agradaria que el servei tornés a ser municipal i que actualment “l’usuari està pagant més del compte segons l’estudi de costos”. Fernández es va mostrar preocupat pel desequilibri financer associat al servei (300.000 €) i, per tot plegat, entenia que es podria haver esperat per actualitzar el preu a les llars, assegurant que no era el moment de fer aquest augment.

 D’altra banda, es va donar el vistiplau al text refós referent als preus públics de la piscina d’estiu. L’ordenança s’unifica i passa a ser una de sola. Alhora, s’unifiquen criteris per a l’optimització de la gestió administrativa i econòmica dels preus i les taxes, així com de les reduccions establertes. La modificació també proposa ampliar el benefici de la reducció de les persones en situació d’atur, pensionistes i persones amb discapacitat superior al 33 i al 65%. Finalment, la modificació dels preus públics es va aprovar amb dotze vots a favor (Bloc Olesà, ERC i Junts), tres vots en contra (PSC) i cinc abstencions (Ciutadans i la CUP).

El Ple també va aprovar una modificació de la taxa per serveis del Mercat Municipal, concretament el preu per disposar d’una parada. El regidor de Promoció Econòmica, Didac Solà, va exposar que aquest espai comercial té un dèficit i que des del 2016 no s’havia actualitzat la taxa. En aquest sentit, per fer-hi front i fins i tot per reduir el dèficit el govern va proposar una actualització inferior a l’IPC acumulat des del 2016, definint un increment de la taxa del 8%. “En termes absoluts aquest percentatge representarà 15 € addicionals”, afirmava Solà.

Carlos Navia, de Ciutadans, va dir que el mercat té vida pròpia i cada cop hi ha menys paradistes. Navia va alertar que no s’estan fent polítiques de potenciació per atraure persones d’altres poblacions al mercat i que l’increment de “la taxa del 8% és un fre”.

Marc Serradó, regidor de la CUP, va mostrar-se partidari de la proposta de modificació de la taxa del Mercat Municipal i va convidar el govern a orientar l’equipament cap al futur.

Per la seva part, el regidor d’ERC, Jordi Parent, va aprovar la iniciativa al mercat, entenent que la pujada de la taxa “servirà per cobrir el dèficit després d’uns quants anys sense augments”.

Una altra taxa modificada va ser la d’ensenyaments i del Servei Municipal d’Esports. El regidor de l’àrea, Domènec Paloma, va justificar l’augment de preus com a resposta a la finalització del nou edifici al Complex Salvador Boada, que englobarà l’accés a la piscina coberta, a la sauna, el gimnàs o a les activitats dirigides. La matrícula per drets d’inscripció serà de 34,70 €, amb l’abonament mensual pel mateix import. Hi haurà la modalitat de l’abonament mensual reduït per 24,30 € i abonaments mensuals de cap de setmana per la mateixa quota amb l’objectiu d’augmentar el nombre d’usuaris. L’entrada puntual costarà 7 € i l’abonament per a deu accessos 56 €.

No hi faltaran les bonificacions: serà del 50% per a les persones entre 4 i 15 anys i 20% en el cas de les que estan entre 16 i 21 anys. Les persones en atur, pensionistes o amb discapacitat tindran una bonificació del 33%, i les famílies monoparentals o nombroses tindran una reducció del 20%. Les persones amb més d’un 65% de discapacitat o les que obtinguin un informe del Departament de Serveis Socials per causes socioeconòmiques es beneficiaran dels coeficients reductors del 100%. El total de bonificacions suposen un cost de 27.000 € a l’Ajuntament.

Ciutadans es va mostrar a favor dels preus i de la gestió que s’està fent al respecte, mentre que des del PSC es va apuntar que troben a faltar millors bonificacions per a les persones entre la franja d’edat dels 16 als 21 anys. La CUP va felicitar el regidor d’Esports, apostant fermament per la nova ordenança, i ERC va posicionar-se a favor del canvi de model.

Amb els vots a favor del Bloc Olesà, ERC, CUP i Junts, i les abstencions del PSC i de Ciutadans va quedar aprovada la modificació de les ordenances fiscals.

 

Reglament de prestacions socials

Va ser el regidor de Benestar Social, Jordi Martínez, l’encarregat de fer la ponència sobre aquest punt. El regidor va destacar que aquest reglament beneficia a les persones més vulnerables del municipi, permet agilitzar els tràmits i augmenta la possibilitat que les famílies rebin ajudes. Martínez va valorar el fet que els ajuts passen de ser una subvenció a una prestació, un canvi important perquè “ara qui reuneix les condicions, té el dret, i passa a tenir el recurs assegurat”. Abans, en el cas de les subvencions, els recursos estaven limitats.

El regidor de la CUP, Miquel Barreres, va donar valor al fet de reconèixer un dret per reglament en favor d’una vida digna. Olga Vanesa Carrasco, regidora de Ciutadans, va manifestar que estaven d’acord amb el reglament i que els canvis “permetran agilitzar els tràmits”, però va expressar que hi ha certes persones amb dificultats per accedir-hi a través de mitjans tecnològics. Mireia Monfort, regidora d’ERC, va felicitar els serveis tècnics responsables de redactar el reglament i als polítics que hi han treballat. Aquest punt va aprovar-se per unanimitat dels regidors presents en el plenari.

 

Nova tarifa de l’aigua

En relació amb el servei municipal d’abastament d’aigua potable, el Ple va aprovar les noves tarifes de la Comunitat Minera Olesana pel servei. L’Ajuntament ha treballat conjuntament amb la cooperativa per revisar els costos i els ingressos de la cooperativa, definint un increment lineal de la tarifa del 3,5%. El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ivan Carreira, va recordar que el preu que paguen els olesans i olesanes per l’aigua “és dels més barats a tot Catalunya”.

Carreira també va destacar que està prevista una amortització de 437.000 €, amb els quals la Minera reinverteix per millorar el servei o en sostenibilitat energètica com ho demostra la creació d’un petit parc fotovoltaic al dipòsit del carrer Conflent.

Carlos Navia, de Ciutadans, va apuntar que quan es parla de les pujades dels preus de l’aigua “mai sento a dir que s’intenti estalviar o reduir les despeses”.

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, va destacar que el municipi té un model de gestió de l’aigua excel·lent i que el model cooperativista de la Comunitat Minera Olesana suposa “un preu de l’aigua molt beneficiós pels olesans i olesanes”.

L’ordenança reguladora de la prestació patrimonial del servei municipal de l’aigua va quedar aprovada per unanimitat amb els vots de tots els regidors presents al plenari.

 

Moció per a l’estalvi d’aigua 

La CUP-Amunt va presentar una moció per a la redacció d’una ordenança municipal d’estalvi d’aigua. El regidor del grup, Marc Serradó, va exposar que la moció estava relacionada amb el fenomen del canvi climàtic i va explicar que en un futur “es reduiran les precipitacions i minvaran els recursos hídrics”. Serradó va plantejar la qüestió com una oportunitat de “recórrer un camí que comença per redactar una ordenança municipal sobre l’estalvi d’aigua”.

Serradó va parlar de constituir un grup de treball dins la Comissió d’Urbanisme, prioritzant asseure’s per treballar l’ordenança en conjunt.

Des de Ciutadans, José María Paniello, es va mostrar a favor de la moció i el seu company de grup, Carlos Navia, va plantejar la possibilitat de recuperar aigües grises amb noves tecnologies, com fan alguns ajuntaments, i no dependre exclusivament de la meteorologia.

Jordi Parent, d’ERC, va afirmar que el canvi climàtic “és i serà un problema amb molts riscos associats i cal tirar endavant l’ordenança per pal·liar els efectes”.

Carlos Fernández, regidor del PSC, va manifestar que estava d’acord amb la creació de l’ordenança, sense veure necessari la creació d’un grup de treball com va plantejar la CUP.

Ivan Carreira, en nom del Bloc Olesà, i Domènec Paloma per part de Junts, van comunicar que se sumaven a la moció.

La moció de la CUP es va aprovar amb els vots a favor del Bloc Olesà, ERC, Ciutadans, la CUP i Junts. El PSC es va abstenir.

 

Moció per transformar la SAREB

La segona moció del Ple del mes de març va ser presentada pel Bloc Olesà per a la transformació de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) en un instrument per garantir el dret a l'habitatge i els mecanismes de cessió als ajuntaments. El regidor d’Habitatge, Jordi Martínez, va resumir el perquè de la moció destacant el boom de la construcció a principis del segle XXI i la posterior explosió de la bombolla, amb la creació de la SAREB ara fa més d’una dècada.

Martínez va exposar que els actius dolents del balanç dels bancs els va absorbir aquesta societat i que el Partit Popular “va prometre que es recuperarien els diners”. Martínez va parlar “d’estafa” perquè el deute privat es va convertir en deute públic i els diners no s’han recuperat. El regidor d’Habitatge va destacar que amb aquesta moció volen “revertir aquella estafa i depurar responsabilitats polítiques” perquè la SAREB ha generat pèrdues “per valor de 35 mil milions d’euros”. La moció també pretén que la SAREB esdevingui una eina pública per garantir el dret d’habitatge.

Domènec Paloma, regidor de Junts, es va sumar a la moció explicant que a Catalunya hi ha més de 5.600 persones sense llar i unes 1.700 en risc d’exclusió social, així com “famílies afectades per clàusules abusives sobre la llar”.

El regidor de la CUP, Miquel Barreres, va assegurar que no veia lògic que una administració pública tingui una “societat que es comporta com un fons voltor” i que la moció és una manera d’intentar revertir les expropiacions provocades pel sistema capitalista.

Carlos Navia, de Ciutadans, va dir que els actius de la SAREB no són principalment pisos, “més aviat actius financers”. Navia va afirmar que Olesa no és zona de mercat tens d’habitatge i que el que pugui rebre el municipi de la SAREB serà pràcticament nul.

Raül Asensio, d’ERC, va dir que se sumaven a la moció i va deixar clar que no disposar d’espai per a una vida digna “afecta la salut i el desenvolupament vital de les persones, especialment dels infants”.

Finalment, la moció es va aprovar amb els vots favorables del Bloc Olesà, ERC, la CUP i Junts i les abstencions del PSC i Ciutadans.

 

Adhesió a l’acord per a la millora de la qualitat de l’aire

L’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, va fer la ponència i va destacar els dos objectius principals de l’acord: activar les ‘Zones de Baixes Emissions’ (ZBE) per les ciutats de més de 50.000 habitants el 2023, l’any 2025 en el cas de ciutats de més de 20.000 habitants com Olesa de Montserrat. Riera va afirmar que està d’acord en el fet que cal millorar la qualitat de l’aire dels municipis i ciutats, però per aconseguir-ho “cal més inversió en transport públic i generar alternatives per tenir ciutats més saludables”, reclamant recursos per aconseguir els propòsits. 

Des de la CUP, Marc Serradó, va titllar l’acord de “complex” perquè es condiciona la mobilitat i la vida de la gent i va considerar el pacte de “deficient”. Serradó va dir que Olesa no necessita una ZBE i que la solució passa per reduir el parc automobilístic. 

El regidor de Ciutadans, José María Paniello, va celebrar les bones intencions del govern, però va sentenciar que no veu un acord que beneficiï pròpiament a Olesa i que controlar la qualitat de l’aire és complicat.

El regidor d’Esquerra Republicana, Raül Asensio, va mostrar-se content per l’adhesió d’Olesa a l’acord, deixant clar que els hi hagués agradat la ratificació prèvia del ple abans de fer-se públic l’acord a les xarxes socials i el web de l’Ajuntament.

Des de Junts, Domènec Paloma, va comunicar l’adhesió del seu grup pensant en “futures ajudes per Olesa”.

Finalment, es va aprovar l’adhesió a l’acord per a la millora de la qualitat de l’aire amb vots a favor del Bloc Olesà, el PSC, ERC, Ciutadans i Junts. La CUP es va abstenir.

 

 

Modificació del contracte de l’aparcament soterrani de la plaça Catalunya

El Ple va aprovar la modificació del contracte de la concessió de l’aparcament soterrani de vehicles a la plaça Catalunya, adjudicat a l’empresa Interparking Iberia S.L., ampliant la durada de la concessió administrativa en setanta-set dies, corresponents a l’estat d’alarma decretat el 2020. El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, va destacar que l’empresa adjudicatària va sol·licitar allargar la concessió un cop finalitzi el contracte, per restituir-ne les pèrdues. La concessió va començar el 1993 i acabarà el 2043, un cop transcorreguts cinquanta anys. En aquesta data caldria sumar-hi els dies que reclama la concessió i per a Martínez, “el perjudici econòmic és un fet”.

 Marc Serradó, regidor de la CUP, va deixar clar que no estaven d’acord amb allargar la concessió perquè durant l’estat d’alarma l’empresa “va continuar cobrant els ingressos de les places d’aparcament fixes”. Serradó va mostrar-se molest pel fet que si no s’aprovava la modificació, l’empresa reclamaria una compensació econòmica.

Carlos Navia, regidor de Ciutadans, va parlar d’un allargament lògic de la concessió, però deixant clar que no era cert que durant el període d’afectació els ingressos haguessin quedat congelats. Navia es va mostrar decebut amb el servei d’Interparking perquè “qualsevol persona entra a la zona d’aparcament i la il·luminació és deficient”.

 Jordi Parent, d’ERC, va ser molt directe reconeixent que malgrat que el decret obligui l’Ajuntament a compensar l’adjudicatària votarien abstenció, comptant que Ciutadans hi votaria a favor.

La modificació del contracte va quedar aprovada gràcies als vots favorables del Bloc Olesà, Ciutadans i Junts, amb el PSC, ERC i la CUP abstenint-se.

 

Declaració d’obres d’especial interès municipal

Durant la sessió es van declarar obres d’especial interès municipal diferents peticions d’actuacions. L’aprovació comporta una rebaixa substancial del permís d’obres, sinònim d’una bonificació del 95% en l’impost de construccions. En aquest cas, la declaració feia referència a la rehabilitació de la façana principal de la comunitat de propietaris Ferrocarrils Catalans núm. 15 i a la rehabilitació de la façana del Grup Sant Bernat núm. 23.

Ja que tota millora d’una façana que dona a la via pública té un interès pels veïns i veïnes, això està previst a l’ordenança amb una bonificació del permís d’obres. Amb aquestes dues declaracions d’obres d’especial interès, per tant, es reconeix el dret per fer la corresponent rebaixa al permís d’obres. L’aprovació va ser per unanimitat.

 

Sancions per infraccions a l’Ordenança municipal de control, protecció i tinença d’animals

També es va aprovar per unanimitat imposar dues sancions per infraccions en l’Ordenança municipal de control, protecció i tinença d’animals, amb unes quanties de 150,36 € i 2.404,10 €. Segons va detallar el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Ivan Carreira, es tracta d’infraccions qualificades de greus i molt greus, comeses per propietaris de gossos considerats potencialment perillosos.

Les denúncies es van fer per no tenir assegurança de responsabilitat civil o bé no disposar de la llicència establerta per a la seva tinença. El regidor del Bloc Olesà va explicar que estan treballant per impulsar una campanya amb l’objectiu de conscienciar i evitar que la gent incompleixi la legalitat.

El punt va quedar aprovat per unanimitat dels regidors presents al plenari.

 

Nou reglament de teletreball a l’Ajuntament

Durant el ple es va aprovar el reglament de teletreball del personal de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. El reglament permet un màxim de dues jornades senceres per setmana mitjançant aquesta modalitat de treball, sempre que les característiques de la prestació de servei del lloc sigui compatible amb el teletreball. Tots els grups hi van votar a favor, excepte ERC que es va abstenir.

 

Precs i preguntes

Ciutadans va fer un prec relacionat amb els noms de les plaques dels carrers d’Olesa, ja que havien detectat l'absència de plaques identificatives al carrer Arquebisbe Ramón Torrella. Ciutadans també va preguntar al govern per quina és la gestió  que està fent l’Ajuntament en l’acollida dels refugiats. També va proposar instal·lar pantalles gegants per veure i donar suport a l’olesana Chanel al pròxim Festival d’Eurovisió i Jordi López, regidor de Festes, va comunicar que obriran al públic les portes de La Passió. Finalment, i des del públic, un ciutadà d’Olesa va poder plantejar diferents preguntes als representants polítics.