14/06/23

Resum del Ple extraordinari del 13 de juny de 2023

La sessió es va iniciar amb el manifest institucional de condemna a l’assassinat masclista d’una dona veïna de Cornellà i la crida a la ciutadania a la participació, aquest dijous 15 de juny, a les 19 h, a una concentració de rebuig que tindrà lloc a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.

Image
Ple municipal extraordinari del 13 de juny de 2023

L’Ajuntament d’Olesa va celebrar aquest dimarts el darrer Ple del mandat 2019-2023, un Ple purament de tràmit destinat a aprovar l’acta de la sessió ordinària de maig i que va servir també perquè pronunciessin unes paraules de comiat alguns regidors i regidores que no continuaran al proper mandat, entre ells l’alcalde en funcions, Miquel Riera. 

La sessió es va iniciar amb el manifest institucional de condemna a l’assassinat masclista d’una dona veïna de Cornellà i la crida a la ciutadania a la participació, aquest dijous 15 de juny, a les 19 h, a una concentració de rebuig que tindrà lloc a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay.

Al manifest, llegit per la regidora en funcions de gènere, Feminismes i LGTBIQ+, Ada Agut i Domènech, el consistori olesà manifesta el rebuig envers aquest nou crim masclista, tot assegurant que “com bé va dir la consellera Tània Verge, el masclisme no entén de classe social, ni de país d’origen, ni de religió ni de cap altra variable que no sigui el gènere”.

El manifest també destaca que l’assassinat “és la forma més escandalosa i evident de violència masclista, però al darrera n’hi ha moltes altres de més subtils que la sostenen: empentes, crits, insults, acudits...”

Aquest va ser el manifest:

Audio file

Un cop aprovada l’acta de la darrera sessió, van demanar pronunciar unes paraules diferents membres electes del mandat 2019-2023 que no repetiran al proper.

Des de la CUP, el regidor Miquel Barreres va destacar la satisfacció per la feina realitzada a l’Ajuntament, “malgrat els moments tensos viscuts en algun moment” i va assegurar que tothom hauria de poder experimentar en alguna ocasió el poder treballar, des del consistori, per tota la comunitat.

Audio file

Des del Bloc Olesà, la regidora Lourdes Vallès va agrair que se li hagués donat l’oportunitat “de gaudir d’aquesta bona experiència”, així com la feina realitzada pel personal de regidories que ha portat (Ensenyament i Hisenda), per la resta de l’equip de govern i per l’oposició.

Audio file

També del Bloc Olesà, Ada Agut i Domènech va assegurar que els quatre anys que ha dedicat a Olesa ha treballat “intensament i honradament” per fer-se mereixedora de la confiança que va dipositar en ella la ciutadania. Després d’agrair el suport de la seva família, Agut va dir que en el pas per l’ajuntament ha estat fidel als seus principis: “treball, esforç, honradesa, servei i respecte a tothom”. També va repassar algunes de les fites aconseguides des de les seves àrees i va afegir, alhora, tot allò que, va assegurar, no li ha agradat de la política “o més ben dit d’alguns polítics de mirada tèrbola i horitzons curts i tortuosos, que han estat un motiu important en la meva decisió de desvincular-me de la política”. En aquest cas, la regidora en funcions va assegurar referir-se “a aquells per als quals el tot s’hi val per aconseguir l’alcaldia els ha portat a la falsedat, la mentida i el joc brut”.

Finalment, Ada Agut va tenir paraules d’agraïment per a cadascun dels membres de l’equip de govern del mandat, format per Bloc Olesà i Junts per Olesa 

Audio file

També va agrair la tasca dels membres de l’oposició “que heu sabut fer la feina sense utilitzar el joc brut”. L’últim agraïment va ser per a la plantilla municipal.

Finalment, l’alcalde en funcions, Miquel Riera, va acomiadar els seus vuit anys a l’ajuntament, els darrers quatre com a batlle, incidint d’entrada en una premissa bàsica: “el govern és una responsabilitat compartida” en compromís i participació amb la ciutadania i els 21 regidors i regidores que conformen la corporació municipal.

Miquel Riera va agrair els regidors i regidores del ple que “amb els seus vots a vegades a favor, a vegades d’abstenció, han facilitat que durant aquests quatre anys s’aprovessin tots els acords impulsats des del govern municipal”, entre els quals va destacar el nou POUM, els pressupostos o la nova valoració de llocs de treball de l’Ajuntament.

L’alcalde en funcions també va agrair la tasca de les persones que en els darrers quatre anys han format part del govern municipal i va fer especial esment a la feina del personal municipal, sobretot quan va esclatar la pandèmia: “als professionals que van demostrar des del minut zero la seva enorme vocació de servei públic, per a ells el meu agraïment personal”. L’agraïment es va fer extensiu a la ciutadania que treballa per a la població a través d’entitats i associacions. 

Audio file

Miquel Riera va dir que dels darrers vuit anys viscuts a l’ajuntament s’emporta “grans amistats, aquelles que només se’ns revelen en moments de dificultat, i la satisfacció que aporta el treball i les fites assolides”. 

Amb aquests intervencions va finalitzar el darrer Ple del mandat. La propera sessió plenària, la de constitució del nou Ajuntament, tindrà lloc dissabte, a les 12 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura.