30/09/21

Primera reunió del projecte de Tecno alimentària del Baix Llobregat Nord

El programa l'impulsen els ajuntaments d'Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires, i té com a objectiu la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

Image
Persones assistents a tecno alimentària

La seu de la Regidoria de Promoció Econòmica, Indústria i Comerç de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca va acollir la primera reunió del projecte Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord. A la reunió es van trobar representants dels sis ajuntaments que han impulsat i encarregat el projecte: Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Esparreguera, Collbató i Sant Esteve Sesrovires. La materialització de Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord va a càrrec de l’empresa consultora que va guanyar la licitació, Societat i Empresa.

El projecte s’emmarca dins el programa Treball, Talent i Tecnologia que impulsa la Diputació de Barcelona, i que té com a objectiu la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

La Tecnoalimentària Baix Llobregat Nord farà una diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació en el territori (una cadena de valor és la manera com es desenvolupen les acciones i activitats d'una empresa), amb l’objectiu de detectar i caracteritzar les necessitats de la ciutadania (tant de les persones que es troben en situació de recerca de feina com treballadors/es en actiu), així com de les empreses i entitats relacionades amb la cadena de valor. També definirà les polítiques i el pla d’acció local en consonància amb la realitat de cada municipi participant.

comEls objectius de Tecnoalimentària són:

  • Potenciar la recuperació de les empreses més afectades en la cadena de valor, incorporant i garantint la implementació de tecnologia com a element diferenciador.
  • Fomentar el creixement i sostenibilitat de les empreses per tal que actuïn als municipis com a força motora de recuperació i puguin crear llocs de treball i generar sinergies amb altres empreses.
  • Crear un HUB d’empreses, autònoms i entitats que formen part de la cadena de valor de l’alimentació que ajudi a potenciar la inserció laboral de persones en situació d'atur, augmentant les seves competències tecnològiques.
  • Desenvolupar el coneixement i competències tecnològiques de les persones que treballen al sector i dels seus empresaris/es i emprenedors/es.
  • Fomentar la creació de noves empreses en dos enfocaments: empreses tecnològiques especialitzades a donar serveis a tota la cadena de valor i empreses de la cadena de valor que disposin d'un alt grau de tecnologia.
  • Accelerar i facilitar el procés de digitalització de les empreses ja existents i millorar així la seva competitivitat per enfocar la globalització i els nous hàbits de consum.
  • Potenciar la creació d'empreses d'alimentació que tinguin com a valor diferenciador la producció, comercialització, manipulació o distribució de productes alimentaris saludables.

Aquesta reunió representa el tret de sortida d’aquest ambiciós projecte, que es realitzarà fins el desembre del 2022.