04/03/24

Presentació de la temporada 2024 de La Passió d'Olesa de Montserrat

L'acte de presentació es va celebrar aquest diumenge a la tarda a l’auditori de la Casa de Cultura i amb l’objectiu d’avançar les novetats de l’espectacle que enguany consolida els canvis introduïts fa dues temporades. Enguany, La Passió aposta per una visió més humana de la història amb un espectacle adreçat a tot tipus d'espectadors.

Image
Presentació de la temporada 2024 de La Passió d'Olesa

Presentació de la temporada 2024 de La Passió

El president de La Passió d’Olesa de Montserrat, Pere Quer, va ser l’encarregat de conduir l’acte de presentació, que va començar destacant que la nova temporada “consolida la renovació de l’espectacle durant els darrers tres anys”. “Aquest 2024, volem que sigui un any de consolidació de tota la feina feta”, va afirmar Quer, que va mostrar la seva satisfacció pel talent creatiu i la capacitat organitzativa i tècnica tant de l’equip de direcció de l’espectacle com de tot el col·lectiu de la Passió.

Quer va destacar que La Passió d’Olesa ha esdevingut una activitat molt significativa per al municipi durant cinc segles, un espectacle que ha anat evolucionant amb el pas del temps: “la Passió es consolida com un espectacle dinàmic i viu, compromès a evolucionar sense perdre l'essència que el fa únic”.

Audio file

Durant la presentació de la temporada 2024, també es va posar en valor el cartell d’enguany, obra de l’artista Jaime Súnico, així com tot el Fons d'Art que té l'entitat. Eva Buch, membre de la comissió del Fons d’Art de La Passió i historiadora d’art, va destacar la qualitat de l’obra de Súnico, a qui va qualificar com “un dels grans artistes contemporanis”. 

Audio file

Pel que fa a les novetats de l’espectacle, Xavier Povill, en representació de l’equip de direcció de La Passió, va compartir els detalls de la “notable transformació” que ha experimentat l’obra a les últimes tres temporades, amb un espectacle més curt, amb un nou concepte de tractament dramatúrgic, tècnic i escenogràfic.

Segons Povill, la renovació de La Passió té l'objectiu “d’explicar la història des d’una perspectiva més humana i crear un espectacle familiar on la gent pugui entendre i comprendre la Passió i la figura de Jesús més enllà del fet religiós."

Tot i que l'espectacle d'enguany no incorpora escenes noves, Povill ha subratllat que s’han realitzat ajustos i s’han recuperat fragments  per mantenir l'essència de la Passió d'Olesa “sempre amb la intenció que sigui un espectacle colpidor i emocionant”. “No sé si n’hi ha cap altra Passió que hagi pogut fer un exercici tan gran per arribar a tots els públics. La gran virtut de la feina que hem estat fent entre tots és aconseguir-ho sense trair l’esperit de La Passió d’Olesa”, va assegurar Povill.

Audio file

En el seu parlament, la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa, Emma Duran, va destacar el paper fonamental dels centenars de voluntaris que, amb la seva dedicació desinteressada, fan possible l’espectacle. "Des de l'equip tècnic fins als actors i actrius, passant per aquells que gestionen el vestuari i les persones de sala, tots ells formen part d'un engranatge enorme que fa funcionar la Passió i la converteix en un èxit any rere any."

Audio file

L’alcalde d’Olesa, Jordi Parent, va cloure l’acte apuntant que, després de 500 anys, La Passió d’Olesa “és una tradició que ha transcendit els segles, que passa de generació en generació i que continua sorprenent amb la seva renovació constant”.

Audio file

La temporada 2024 de La Passió d’Olesa de Montserrat tindrà 8 funcions del 17 de març a l’1 de maig i l’espectacle té una durada de dues hores i quinze minuts, incloent un entreacte amb subtítols en castellà i anglès de forma simultània a l’espectacle.