11/07/24

La piscina municipal d'estiu d'Olesa se suma diumenge a la campanya Mulla't per l'esclerosi múltiple

Diumenge 14 de juliol a les 12 del migdia es farà un salt conjunt solidari a la piscina i s'animarà a nedar metres solidaris. L'objectiu de la campanya solidària del Mulla't és recaptar fons per a la investigació i fer visible l'esclerosi múltiple.

Image
Cartell de la campanya Mulla't 2024

Cartell de la campanya Mulla't 2024

La piscina municipal d’estiu d’Olesa se suma un any més a la celebració del Mulla’t per l’esclerosi múltiple, l’acte simbòlic de solidaritat amb les persones que pateixen aquesta malaltia impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM). Enguany, la cita es celebrarà aquest diumenge 14 de juliol i el salt solidari es farà a les 12 del migdia. L'objectiu de la campanya és conscienciar, visibilitzar i recollir fons per a la investigació d'aquesta malaltia crònica que, a dia d'avui, no té cura.


Dioni Garcia, coordinador d’activitats del Departament d’Esports de l’Ajuntament d’Olesa, ha explicat que “diumenge, al  llarg de tot el matí, des de les 10 h i fins a es 14h, hi haurà un punt d’informació on es podran adquirir articles de la campanya solidària com samarretes, ampolles, tovalloles, necessers o bosses, i també informació de la malaltia  campanya solidària”. 

Audio file


Un del moments més visuals però, serà a les 12 del migdia quan es farà un salt conjunt solidari a la piscina i es farà de manera simultània a les més de 600 piscines adherides a la campanya. “També animem a les persones usuàries a nedar metres solidaris i participar de manera simbòlica amb la causa. Després la fundació farà recompte de tots els metres nedats” ha apuntat el coordinador esportiu.

Audio file

El projecte Mulla't per l'esclerosi múltiple pretén, per una banda, conscienciar la societat respecte a la malaltia, i per altra, és la principal campanya de captació de fons de la Fundació Esclerosi Múltiple que permet a la fundació poder oferir serveis de neurorehabilitació en hospitals de dia i serveis d'inserció i orientació laboral a persones afectades. “Per l’experiència que tenim dels més de 25 anys que participem a Olesa sempre hi ha hagut una molt bona resposta de la ciutadania, tant pel que fa a la compra dels articles de la Fundació, que sempre s’esgoten, com en el salt conjunt i els metres solidaris que es neden” ha explicat Dioni Garcia. 

Audio file


Més de 9.000 persones afectades, la majoria d’entre 20 i 40 anys

El ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ és una de les campanyes solidàries més multitudinàries que se celebren a Catalunya. Hi participen cada any prop de 1.000 voluntaris i voluntàries, 600 piscines i més de 100.000 persones.

La Fundació Esclerosi Múltiple va néixer l’any 1989 a Barcelona i és una entitat privada sense afany de lucre. Des de la Fundació es treballa per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn, una afecció que afecta 2,8 milions de persones a tot el món. A Catalunya, hi ha 9.000 persones amb esclerosi múltiple, la majoria d'elles tenen entre 20 i 40 anys i dos de cada tres són dones. L’esclerosi múltiple també és coneguda com la malaltia de les 1.000 cares i es presenta en diferents símptomes en cada persona.