13/02/23

Olesa viurà una rua de Carnestoltes multitudinària

La rua d’aquest any de la Festa de Carnestoltes d’Olesa de Montserrat es preveu la més participativa dels darrers anys. Per això, la Regidoria de Festes ha ampliat el recorregut i la passarel·la.

Image
Cartell Carnestoltes 2023

La Festa de Carnestoltes es durà a terme al dissabte a la tarda, començant a les 17.30 h amb la rebuda del rei Carnestoltes a la Plaça de Catalunya. De seguit, a les 18 h, hi haurà una desfilada dels més petits per la passarel·la instal·lada a la plaça. D’aquesta manera es garanteix la visibilitat dels infants que, durant la rua, solen queden tapats pels adults.

Després d'això, s'iniciarà l'acte central: la rua pels carrers d’Olesa. Aquesta, enguany ha hagut de ser ampliada degut a l’alta inscripció de participants. Jordi López, regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, explica que “tot i que hi ha molts nens petits dintre de les rues, hem hagut d'ampliar el recorregut fins a 1.200 metres, perquè hi ha comparses molt nombroses. Actualment, tenim apuntades 850 persones, que, comptant els que s'hi sumen el mateix dia, passarem a més de les 1.000 persones a la rua”.

El regidor atorga a un "sentiment d’alliberament" que ha arribat amb la fi de les restriccions per la pandèmia. “Després d’uns anys tancats a casa o amb limitacions, ara podem gaudir dels espais el temps lliure. Això ens ha portat aquesta explosió de participants”, comenta López.

Pel que fa al recorregut de la rua, aquest partirà a les 18.30 h des de la plaça de Catalunya i pujarà per Francesc Macià, República Argentina, Lluís Puigjaner, Mallorca, Anselm Clavé, Mossèn Jacint Verdaguer, Francesc Macià, carrer dels Arbres i Plaça Catalunya. A causa d'aquesta activitat, la mobilitat de la vila es veurà afectada amb talls als carrers per on passi la rua així com a la línia del bus urbà que, a partir de les 17 h, cessarà el seu servei.

Premis a les millors disfresses

Com cada any, es podrà participar en el concurs que comprenen diferents categories de disfressa i comparsa, el qual ofereix premis econòmics per als millor classificats:

 • Millor disfressa individual/parella: 50€
 • Millor grup (de tres a sis persones): 100€
 • Comparses més divertides (grup superior a sis persones):
  • 1er premi de 300€
  • 2on premi de 200€
  • 3er premi de 100€
 • Comparses millor caracteritzades: (grup superior a sis persones)
  • 1er premi de 300€
  • 2on premi de 200€
  • 3er premi de 100€

Les inscripcions al concurs es faran abans de començar i, durant la rua, els participants seran valorats pel jurat en un punt al mig del recorregut i, a les 19.45 h, a la passarel·la de plaça de Catalunya. 

S'amplia la passarel·la

Una passarel·la que serà més gran i llarga que altres anys perquè tothom pugui desfilar i exhibir les seves disfresses, donant cabuda, així, a les comparses més nombroses. López comenta que "actualment, comptem amb una comparsa de més de 200 components i amb altres de 100 i 150. Per tal que tothom es pugui lluir, s'ha ampliat la passarel·la fins a 50 m de llarg i 3 m d'ample. Aquesta estarà ubicada davant de l'entrada de la plaça de Mercat i longitudinalment des del carrer Progrés fins al carrer dels Arbres".

La Festa de Carnestoltes d'Olesa de Montserrat, acabarà amb una actuació de Two Focking DJ's que animaran amb música, una festa que s'allargarà des de les 20.30 fins a les 22 h.