21/09/21

Olesa de Montserrat se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat

El dimecres 22 de setembre, Dia sense Cotxes, el bus urbà d'Olesa serà gratuït durant tot el dia.

Image
Cartell Setmana Europea de la Mobilitat. Dia sense cotxes

Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que, sota el lema  “Fes salut. Mou-te de manera sostenible”, promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. La Setmana Europea de la Mobilitat també pretén visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Com cada any, l’Ajuntament d’Olesa se suma a aquesta commemoració amb una campanya que, sobretot a les xarxes socials, vol promoure una mobilitat més sostenible i recordar la normativa específica sobre els vehicles de mobilitat personal. Alhora, demà dimecres, 22 de setembre, Dia sense Cotxes, el bus urbà serà gratuït durant tot el dia.

A més, la Biblioteca Santa Oliva ofereix diferents recursos relacionats amb la mobilitat sostenible. Podeu consultar els recursos al web de la biblioteca. 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

A Europa, aquest any se celebren dues dècades de campanyes que continuen donant suport a iniciatives locals en els seus esforços per fer les ciutats més segures, verdes, inclusives i accessibles. Durant aquests anys, s'hi han implicat, a banda dels municipis, moltes administracions, ONG i empreses que han ajudat a encaminar-nos cap a una mobilitat cada cop més sostenible.

En commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat, aquest dimecres, 22 de setembre, el bus urbà serà gratuït durant tot el dia.

Documents relacionats