03/07/23

Olesa de Montserrat se suma a la commemoració del Dia Internacional lliure de bosses de plàstic

Aquesta iniciativa global pretén eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús i conscienciar sobre alternatives sostenibles.

Image
Olesa se suma a la commemoració del Dia Internacional lliure de bosses de plàstic

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional lliure de bosses de plàstic, aquest dilluns 3 de juliol, l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat ha repartit més d’una trentena de bosses compostables a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. Amb aquesta acció, l’Ajuntament té l’objectiu de recordar la importància d’escollir altres opcions menys contaminants per al transport de la compra o dels productes.

La jornada reivindica valorar els esforços que han fet molts sectors per reduir la bossa de plàstic; reduir de forma efectiva el consum de bosses d’un sol ús; fomentar un consum responsable amb sistemes de llarga durada o reutilitzables, i impulsar normatives i mesures ambientals per fer possible la reducció efectiva de les bosses. També inclou actuacions de sensibilització i comunicació ambiental.

Una bossa de plàstic té una vida útil mitjana de 15 minuts, i en canvi, s’estima que triga 150 anys a descompondre’s. Tenint en compte que aquestes bosses de plàstic estan fetes d’un material altament contaminant, l’impacte que es genera sobre el medi ambient, i especialment sobre els ecosistemes aquàtics, és incalculable.