22/11/23

El 24 i 25 de novembre Olesa torna a fer el Gran Recapte d’Aliments

Les entitats organitzadores demanen, sobretot, llet i oli, que es podran lliurar als establiments adherits a la campanya.

Image
Cartell del Gran Recapte 2023

Olesa torna a celebrar aquest divendres i dissabte el Gran Recapte d'Aliments, la campanya per recollir productes essencials per a les persones amb més necessitats. Enguany es demana sobretot productes com llet i oli que es distribuiran a les famílies d'Olesa que ho necessiten.  

Aquesta és la primera vegada que es coordina de manera conjunta entre les entitats de Creu Roja del Baix Llobregat Nord, que té el conveni amb el Banc d’Aliments, Càritas Olesa i Voluntariat Vicencià, juntament amb l'Ajuntament. "Això és molt important perquè tot el material que es reculli a Olesa s’adreçarà a les famílies del municipi que ho necessiten”, ha destacat el regidor de Benestar Social de l’Ajuntament, Jordi Martínez.  

Audio file

Al llarg de l'any, aquestes tres entitats, ja treballen de manera conjunta amb el Departament de Serveis Socials "treballem de manera coordinada a través de la Taula de Necessitats Bàsiques, on ja s'hi exposen diferents temes de vulnerabilitat, de treball amb les persones, etc. d'aquí va sorgir la idea de col.laborar també amb el projecte del Gran Recapte" ha explicat Griselda Sanahuja, referent tècnica de Creu Roja al Baix Llobregat Nord. 

Audio file

Els punts de recollida seran a quatre supermercats que s'han adherit a la campanya: Bon Àrea, Aldi, Condis i Caprabo, durant tot el dia de divendres i dissabte. Als establiments hi haurà caixes habilitades amb les persones voluntàries identificades amb l'armilla del Banc d'Aliments.

Des d’aquestes entitats i també des de l’Ajuntament es fa una crida a les persones interessades a fer voluntariat per a cobrir totes les hores d’aquests dos dies. “És interessant que les persones d’Olesa s’apuntin  per col·laborar i cobrir tots els torns del dia, al final el benefici es queda al poble” ha explicat Cinta Foguet, membre de Càritas Olesa. 

Audio file

Les persones interessades poden apuntar-se directament a través de la pàgina del Gran Recapte del Banc d'Aliments, o bé a través del correu de Creu Roja martorell@creuroja.org o el telèfon 93 775 05 50. Dijous és la data límit per apuntar-se.

Tot i que la recollida física d'aliments amb voluntariat als establiments es farà els dies 24 i 25 de novembre, la campanya continuarà fins al 30 de novembre per a les donacions econòmiques.