23/08/21

Olesa de Montserrat es manté fora del grup de municipis amb confinament nocturn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat la nova proposta de la Generalitat per aplicar el toc de queda a Barcelona i 61 municipis més de més de 20.0000 habitants, en considerar que seria “innecessari i desproporcionat” per la reducció de contagis.

Image
Terrassa amb taules del bar davant de l'Ajuntament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la nova proposta de la Generalitat per aplicar el toc de queda nocturn a Barcelona i 61 municipis més de més de 20.0000 habitants, entre ells Olesa de Montserrat, en considerar que seria “innecessari i desproporcionat” per la reducció de contagis. En una interlocutòria, la sala contenciosa ha tornat a refusar la proposta de la Generalitat, que divendres passat va modificar el seu criteri per demanar el confinament nocturn davant la proliferació d’aglomeracions i botellons, i després que la justícia es negués a avalar la pròrroga d’aquesta restricció a 148 municipis i la fixés en 19 localitats de més de 5.000 habitants amb més 250 casos per cada 100.000 veïns.  Després d’aquesta nova resolució, el toc de queda entre la 1 a 6 de la matinada només afectarà, fins divendres, 19 municipis catalans. Olesa de Montserrat continuarà, per tant, sense toc de queda els propers dies.

Segons el TSJC, “part dels municipis de més de 20.000 habitants pels quals s’interessa el toc de queda no arriben a l’índex” d’incidència acumulada l’última setmana de 125 casos positius, per la qual cosa, segons la seva opinió, aplicar aquesta restricció “resultaria encara més innecessari i desproporcionat”. 

A data d'avui, la incidència acumulada els darrers set dies a Olesa de Montserrat és de 103,21 casos per cada 100.000 habitants, segons indica el portal Dadescovid.cat. Malgrat que el municipi no està afectat pel confinament, des de l'Ajuntament d'Olesa es demana a la ciutadania que continuï extremant les mesures de protecció i prevenció per evitar contagis per covid-19.

Podeu consultar les mesures contra la covid-19 vigents a l'apartat Informació d'Interès del web municipal.

Documents relacionats