13/07/20

Olesa finalment no perdrà cap grup de P3 el proper curs 2020-2021

Malgrat la decisió inicial de la Generalitat de reduir un grup a l'escola Sant Bernat, finalment les xifres de preinscripció han donat la raó a l'Ajuntament i no es reduirà cap grup el proper curs.

Image
Olesa finalment no perdrà cap grup de P3 el proper curs 2020-2021

 

El curs 2020-2021 Olesa de Montserrat mantindrà els 12 grups de P3 que ja hi havia aquest curs als centres públics i concertats del municipi. Inicialment, els Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat havien decidit rebaixar l'oferta en un grup (passant de 12 a 11 grups en total) per les previsions que havien fet tenint en compte les dades del padró i la baixada en la natalitat i suprimir-lo a l’escola Sant Bernat. La regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, Lourdes Vallès, ha destacat que "finalment les xifres de la preinscripció s'han imposat i han fet possible que el departament mantingui les dues línies de P3 a l'escola Sant Bernat".

Vallès s'ha mostrat molt satisfeta per la decisió final de Serveis Territorials ja que "demostra el que l'Ajuntament ha fet arribar a Serveis Territorials els darrers mesos en referència a que el municipi té molta una forta demanda d'alumnat de fora d'Olesa i que, per tant, els números que es fan durant les previsions en la preinscripció i les sol·licituds finals difereix força". A més a més, la regidora d'Ensenyament ha explicat que cal tenir en compte les sol·licituds que arriben durant el curs a través de la matrícula viva i  que amb la reducció d'un grup de P3 "la capacitat per assumir-la seria molt limitada ja que les ràtios estarian molt ajustades".

Enguany, l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat s'ha trobat a la mateixa situació que el curs passat, quan els Serveis Territorials d’Ensenyament havien decidit rebaixar l’oferta en un grup de P3 per les previsions de dades referents a la natalitat i que l'escola afectada també fos la de Sant Bernat.  Des de l'Ajuntament, sempre s'ha fer arribar a Serveis Territorials que no comparteixen la metodologia i que d'entrada prefereixen que durant la preinscripció s'ofertin el nombre de places dels 7 grups de P3 a escoles públiques i els 5 restants a la concertada. 

La regidora d'Ensenyament ha apuntat que en el cens actualitzat a l'hora de començar el procés de preinscripció escolar per al curs vinent, per a P3 s'havien calculat un total de 220 infants a Olesa de Montserrat. Finalment es van presentar un total de 235 preinscripcions, 15 més del previst, de les quals 130 han estat peticions a l'escola pública i 105 a la concertada. 

Tot i que ja s'havien fet les preinscripcions, el mes de maig el ple de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat va aprovar una moció presentada a instàncies de la Plataforma Olesa es Mou (POEM) de rebuig al tancament de les línies de P3 en la qual es reclamava la reducció de ràtios i la defensa de l'escola pública ja que advoquen que en el cas que calgui fer tancaments de grups, es faci en primera instància a l'escola concertada. En aquest sentit, la regidora d'Ensenyament, Lourdes Vallès, ha destacat que "el paper de la POEM, les AMPA i la FAPAC ha ajudat ja que han estat actors que han fet pressió al departament d'Ensenyament per evitar el tancament de la línia de P3 a l'escola Sant Bernat".  Vallès també ha remarcat que el director dels Serveis Territorials, Francesc Ballester, va avançar en la darrera reunió entre els Serveis Territorials i el consistori, la voluntat de mantenir els mateixos grups de P3 a Olesa de Montserrat si la preinscripció era semblant a la del curs passat i que també va fer que finalment el grup de P3 del Sant Bernat que estava en perill es mantingués.