21/03/22

Olesa se suma, el proper dissabte, a la campanya de l’Hora del Planeta

Per commemorar-ho, edificis municipals com la Torre del Rellotge, la plaça del Mercat o la Piscina Municipal coberta apagaran els seus llums aquest dissabte entre les 20.30 h i les 21.30 h.

Image
Cartell en negre amb una vista del mon amb gent correns i hastag muévete por el planeta amb informació de tancar llums un hora

L’Ajuntament d’Olesa de Montserrat se suma aquest any a la commemoració de L’Hora del Planeta, que se celebrarà el pròxim dissabte 26 de març i que  organitza la fundació World Wide Fun Nature (WWF) amb la finalitat de conscienciar la societat sobre els efectes del canvi climàtic, les emissions contaminants i la necessitat d’estalviar energia i reduir la contaminació lumínica.

L’Hora del Planeta és una apagada elèctrica voluntària en què es demana a llars, municipis, organitzacions i empreses que apaguin els llums i altres aparells elèctrics durant una hora. Olesa de Montserrat se suma a la llista de municipis de l'Estat adherits a l'Hora del Planeta, i vol mostrar el seu suport apagant les llums d'edificis emblemàtics com la Torre del Rellotge, de la façana principal i pèrgoles de la plaça Catalunya o les llums de l’entrada principal de la piscina coberta. 

Sota el lema “Suma km pel Planeta”, l’esdeveniment tindrà lloc el proper dissabte de les 20.30 a les 21.30 hores, quan les llums de tot el planeta s’apaguin durant 60 minuts. Aquest moviment mundial contra el canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat pretén connectar a milions de persones i milers de ciutats i d’empreses amb la natura per demostrar la seva importància. Enguany amb un repte especial, “Fer la volta al Planeta” sumant els 40.000 km que suposen el seu perímetre amb l’activitat esportiva i la distància que triï cada participant (nedar, caminar, córrer, patinar, anar en bici...). 

Aquest moviment va néixer a Sidney al 2007 com un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el problema del canvi climàtic. L’acció, no només consisteix en apagar els llums durant una hora, sinó apagar el màxim de llums possibles per tal de conscienciar i fomentar estils de vida sostenible, el desenvolupament de les energies renovables, la conservació dels boscos, mars i recursos naturals i la lluita contra la pèrdua de la biodiversitat.

Des del seu llançament global al 2007 (i a Espanya al 2009), la campanya s’ha convertit en un dels moviments ambientals més grans del món. Fins a 200 països hi participen cada any i en edicions passades es van apagar més de 17.000 monuments tant emblemàtics com la Torre Eiffel o el Coliseu. A la península, son més de 500  els municipis inscrits i cada any en són més.