01/02/23

Olesa celebra aquest cap de setmana les Festes de Sant Antoni Abat

Hi haurà una exposició de cartells, mercat medieval i d'artesans, santantonda i encesa dels foguerons, concerts, els Tres Tombs, tallers, el dinar de Sant Antoni o l'Aplec d'Hivern, entre d'altres.

Image
Cartell de les Festes de Sant Antoni Abat 2023

Aquest cap de setmana Olesa tornarà a gaudir de les Festes de Sant Antoni Abat amb diferents d’activitats per a totes les edats que ompliran places i carrers des de divendres fins diumenge.

L’Associació Tonis Olesa, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olesa, ha organitzat un extens programa que engegarà divendres a les 19.30 h amb la presentació de la festa a la Casa de Cultura i tot seguit, l’exposició de programes de la Festa de Sant Antoni, amb un recull de programes de festes des del 1947 fins a l’actualitat. Allà mateix es farà l’acte de traspàs de la bandera als nous abanderats, que enguany són la UEC.

Les Festes de Sant Antoni Abat continuaran dissabte al matí amb el Mercat Medieval a la Plaça de Catalunya de 10.00 h a 21.00 h, un mercat que també hi serà en el mateix horari diumenge. L’Esbart Olesà actuarà al migdia a l’escenari de la Plaça de Catalunya. “El Mercat Medieval ja és una activitat destacada a la festa que compta amb parades de productes d’alimentació i restauració per a gaudir durant tot el dia. També els Tonis Olesa tindran una parada on es podran comprar tortells que també es podran adquirir a l’esmorzar de traginers” ha destacat el president de l’entitat, Jordi Viladot.

Durant tot el matí de dissabte, també hi haurà Mercat d’Origen i d’Artesans al carrer dels Arbres organitzat pel Parc Rural de Montserratí i Associació Terra i Mans.

A la tarda continuaran les activitats, ja que a les 20.00 h es farà la Santantonada i encesa dels foguerons amb els diablots d’Olesa al pati de la Casa de Cultura i tot seguit, a les 20.15 h, hi haurà el concert amb el grup Sittar Green.

Cercavila dels Tres Tombs

La cercavila dels Tres Tombs és l'acte principal de les Festes de Sant Antoni Abat. Començarà diumenge a les 9.00 h amb el guarniment dels cavalls i carruatges i l’esmorzar dels traginers al solar entre els carrers Marta Mata i la carretera de la Puda, al barri de Sant Bernat.

A les 11.30h s’iniciarà la cercavila des del carrer de les Angelines, d’Anselm Clavé i d’Alfons Sala, on es farà la tradicional benedicció d’animals domèstics i de cavalls i carruatges. El recorregut dels Tres Tombs serà el següent: Anselm Clavé, Passeig del Progrés, Plaça de Catalunya, Avinguda de Francesc Macià i Carrer Mallorca. La cercavila comptarà amb l’ambientació de la Banda de l’Escola Municipal de Música i dels grallers de l’Associació de Geganters i Nans d’Olesa i de Fal·lera Olesana. “En aquesta edició hi participen una vintena de cavalls muntats i una vintena més de carruatges i compta amb la participació de moltes entitats del poble” ha recalcat el president de Tonis Olesa.

La celebració continuarà al migdia amb un taller de corones i taller d’escriptura amb ploma i tinta a la plaça de Catalunya, organitzat per l’Associació Cultural La Festa dels Miquelets.

A les 15 h enguany es recupera el dinar de Sant Antoni, que l’any passat no es va fer per les restriccions de la pandèmia. Serà al restaurant Cafè del Centre amb ball a càrrec del grup Quartet Koktel Jas.

El programa de Festes de Sant Antoni Abat clourà a les 17.00 h amb la celebració del X Aplec d'Hivern organitzat per l’ACF Olesa Sardanista al local de la Unió Excursionista de Catalunya d'Olesa (UEC) amb les cobles Vila d’Olesa i Reus Jove.